BBI banka uručila stipendije djeci povratnika na Kupres

0
1323
Stipendije su dodjeljene učenicima od prvog razreda osnovne škole do četvrtog srednje

Erna Mešan, odlična učenica četvrtog razreda Ekonomske škole u Kupresu jedna je od 17. učenika iz ove općine koja je dobitnica stipendije Bosna Bank International (BBI). Stipendije su dodjeljene učenicima od prvog razreda osnovne škole do četvrtog srednje, a sredstva je obezbjedila BBI banka iz svog ‘Charity fonda’ na molbu dobrotvornog društva ‘Merhamet’ ove općine.
Erna koja je sa svojom ekipom, osvojila prvo mjesto na kantonalnom i državnom takmičenju iz poduzetništva planira studirati arhitekturu ili ekonomiju.
Stipendije učenicima uručio je Dino Selimović direktor Marketinga i komunikacija BBI banke.
“BBI banka od svog osnivanja na različite načine stipendira učenike i studente iz Bosne i Hercegovine. Smatramo da je ulaganje u obrazovanje i edukaciju investicija koja dugoročno daje profit”, izjavio je Selimović.
On je dodao kako će Filijala BBI banke iz Bugojna kroz povoljne finansijske linije, naročito Tursku finansijsku liniju podržati povratnike u Kupres kako bi razvili samoodržive projekte i na taj način izdržavali svoje porodice. Povratnici u Kupres najvećim dijelom su nezaposleni i obavljaju samo sezonske poslove i bave se poljoprivredom i stočarstvom.
Safet Pilić, predsjednik dobrotvornog društva ‘Merhamet’ Kupres, zahvalio se BBI banci naglasivši kako je za ljude sa ovog područja, osim materijalne podrške veoma važno da znaju da nisu zaboravljeni i da imaju način i mogućnost kako da na svojoj zemlji pokrenu poljoprivrednu proizvodnju.