BBI Business Club: U Zenici održan okrugli sto ‘Metaloprerada i energetika kao razvojne grane regije’

0
1017
U Zenici je održan okrugli sto o temi 'Metaloprerada i energetika kao razvojne grane regije'

U Zenici je danas, u prisustvu velikog broja privrednika, održan okrugli sto o temi ‘Metaloprerada i energetika kao razvojne grane regije’, kojeg su organizirali BBI VIP Business Club i BBI banka u saradnji s Privrednom komorom FBiH, Privrednom komorom Zeničko-dobojskog kantona i Zeničkom razvojnom agencijom ZEDA.
Cilj skupa, namijenjenog predstavnicima metaloprerađivačkog i energetskog sektora u BiH, bio je razmjena iskustava o potencijalima rasta i razvoja ovih privrednih grana, te određivanje ključnih smjernica izvoznicima i kompanijama.
Edina Hasečić, direktorica Sektora za poslovanje s pravnim licima BBI banke, govorila je o važnosti razmjene informacija među privrednicima s ciljem pronalaska rješenja za unapređenje poslovanja.
“Cilj današnjeg razgovora jeste da dođemo do mogućih prijedloga kako unaprijediti poslovanje, osvojiti nova tržišta i iskoristiti mogućnosti Sarajevo Business Foruma prilikom ostvarivanja ovih ciljeva. Poseban akcent danas stavljamo na metaloprerađivački sektor kao jedan od sektora u Zeničko-dobojskom kantonu s najviše potencijala. Nadam se da ćemo zajedno uspjeti napraviti iskorak po pitanju zapošljavanja i izvoza”, istakla je Hasečić.
O trenutnoj situaciji u pomenutim granama, kao i o budućim trendovima govorio je Almin Mališević, direktor Sektora industrije Privredne komore FBiH.