Bespoke ekosistem: Samsung inovacije za kućanske aparate nove ere

Samsung je konceptom Bespoke pokrenuo novu eru u oblasti kućanskih aparata

0
1490
Novi Bespoke frižideri dizajnirani za svaki enterijer

Naši domovi danas su sve funkcionalniji, a kućanski aparati sve više postaju istinski pratioci naše svakodnevne rutine. Prema nedavnom istraživanju o razlozima kupovine kućanskih aparata, više od 60% milenijalsa i pripadnika Z generacije je istaknulo da njihovu posljednju veću kupovinu ovih uređaja nije potaknula potreba za zamjenom pokvarenog proizvoda, već druge potrebe. Sve to ukazuje da kućanski aparati moraju biti osmišljavani ne samo s pukom funkcionalnošću na umu, već moraju ponuditi stvarnu, praktičnu vrijednost koja se temelji na potrebama i iskustvima potrošača.

Bespoke vizija

Samsung je od prvog predstavljanja koncepta Bespoke pokrenuo novu eru u oblasti kućanskih aparata. Umjesto da se samo fokusira na tehnologiju i funkcionalnost, Bespoke filozofija također uključuje različite potrebe, ukuse i stilove života kupaca u proizvod, vodeći cjelokupno iskustvo na viši nivo. Ova vizija se prostire kroz cijeli dom jer je povezivanje u centru svake Samsung inovacije, a prati ga upečatljiv dizajn koji osvaja srca. To su prepoznali na tržištima širom svijeta i dodijelili Bespoke uređajima nagrade za dizajn na sajmu CES, zatim iF Design i IDEA.
Od frižidera do mašina za veš, svaki Samsung proizvod prolazi rigirozne testove kvalitete kako bi besprijekorno radio godinama. Zbog svega toga Samsung je prepoznat kao sinonim za kvalitet.

Bespoke frižideri – bezvremenski stil i vrhunske funkcije

Dizajneri kompanije Samsung nisu samo razmišljali kako da dizajn novog Bespoke frižidera učine što kvalitetnijim, već i kako da u njemu sačuvate što više namirnica. Zahvaljujući izuzetnoj SpaceMax tehnologiji prostor za skladištenje je značajno veći, dok je potrošnja električne energije ostala ista.
Također, posebna pažnja posvećena je unapređivanju karakteristika, tako da zadovolje i potrebe najzahtjevnijih korisnika. Jedinstveni All-Around Cooling sistem ravnomjerno rashlađuje sve namirnice, tako da one duži period zadržavaju svoju svježinu, dok No Frost tehnologija održava stabilnu temperaturu i sprječava formiranje leda.
Zabava i druženje sa vama dragim osobama će proteći u mnogo ljepšem raspoloženju uz ohlađena pića i led kakav želite, zahvaljujući Power Freeze funkciji koja će postavlja najnižu temperaturu za zamrzivač. Ukoliko ste pak zaboravili da stavite vino na hlađenje, ništa ne brinite, tu je Power Cool opcija koja intenzivno hladi piće i namirnice.

Bespoke Jet usisivač: Napunjena baterija omogućit će vam autonomiju čišćenja od sat vremena

Bespoke Jet – usisivač za čist dom svakog dana

Sa hladnijim danima sve više vremena provodimo u zatvorenom prostoru, samim tim manje provjetravamo svoj dom i više smo izloženi prašini. Glomazni usisivači sa crijevom ispuštaju velike količine prašine prilikom rada, a vi provedete puno vremena kako biste temeljno pokupili svu prljavštinu sa poda, da bi se ona na kraju raspršila po vazduhu.
Sa druge strane, bežični Bespoke Jet usisivač kompanije Samsung omogućava da uživate u besprijekorno čistoj kući, a zahvaljujući multiciklonskoj filtraciji vazduha, efikasno zadržava sitne čestice prašine, što će vazduh u prostoriji držati higijenski čistim, isto koliko i podove. Nećete imati problem sa pražnjenjem posude ili zamjenom kese, jer je posudu potrebno samo isprati vodom i možete je odmah ponovo koristiti. Bežični Bespoke Jet usisivač omogućava potpunu slobodu kretanja po prostoriji tokom čišćenja, a zahvaljujući mekom valjku Jet Dual četke olakšano je sakupljanje krupnijih čestica prašine sa tvrdih podloga. Kako je usisivač bežični, ne morate voditi računa o tome gdje vam se nalazi utičnica niti vući kablove za sobom.
Potpuno napunjena baterija omogućit će vam autonomiju čišćenja od sat vremena, a slučaju da uređaj koristite duže od toga, bateriju možete bez problema zamijeniti drugom, te tako dodatno produžiti vrijeme rada na više od dva sata. All-in-One Clean Station će vam služiti da baterija bude uvijek puna i spremna kad god vam zatreba.

Bespoke veš mašina – za čistu i mirišljavu odjeću, ali i uštede

Imate važan sastanak, a nemate čistu košulju? Na vašu sreću, nova Samsung veš mašina posjeduje Super Speed program zahvaljujući kojem možete oprati veš za svega 39 minuta. Uz dodatne inovacije poput Eco Bubble funkcije osigurano je snažno čišćenje miješanjem vode, deterdženta i vazduha, čime nastaju moćni mjehurići i na niskim temperaturama. Oni brzo ulaze u tkaninu koju perete i lako uklanjaju prljavštinu, istovremeno čuvajući njenu boju i mekoću, a pritom štede energiju. Ukoliko vam se pak desi da ste zaboravili da ubacite prljav veš, a već ste pokrenuli program, Add Wash vrata će vam omogućiti da bez problema dodate ostatak prljavog veša ili praška za veš i nakon što ciklus pranja počne.

Nova Samsung veš mašina: Sa Super Speed programom možete oprati veš za svega 39 minuta

Gotovo sve ukorijenjene prljavštine, grinje i bakterije bit će eliminisane zahvaljujući higijenskoj pari koja se otpušta sa dna bubnja i koja omogućava da svaki predmet bude temeljno opran. Zahvaljujući QuickDrive tehnologiji ne morate više da vodite računa da li ćete pustiti program kada je jeftinija potrošnja struje, jer ova tehnologija skraćuje vrijeme pranja za 50% i štedi 20% energije uz isti kvalitet pranja.

Bespoke mašina za sušenje veša – potpuno suh veš za samo 35 minuta

Ukoliko ste prethodno oprali svoj omiljeni komad odjeće, a želite da ga obučete u što kraćem roku, Samsung mašina za sušenje veša će vam preko Quick Dry programa za brzo sušenje omogućiti da osušite čak 1 kg odjeće za samo 35 minuta pod dejstvom velike toplote.
SuperSpeed program se također može istovremeno koristiti za sušenje pamučnih i sintetičkih materijala, koji su suhi poslije samo 81 minutu. Zahvaljujući visokoj temperaturi sušenja i programu za higijensko tretiranje materijala možete reći zbogom mikrobima. Osušena odjeća iz mašine izlazi bez nabora i nema potrebe za peglanjem. Uključivanjem opcije Wrinkle Prevent, nakon završenog programa sušenja u naredna 3 sata, aktivira se sporadično okretanje bubnja bez toplote, čime se sprečava da vreo veš bude predugo nagomilan na jednom mjestu, što bi na tkanini napravilo nabore. Ukoliko vam je svježina odjeće podjednako važna kao i čistoća, Air Wash tehnologija će osvježiti i dezinfikovati vašu odjeću.

Besprijekorna povezanost

Bespoke Home podrazumijeva besprijekornu povezanost koju pokreću IoT usluge, vještačka inteligencija i automatizacija za kreiranje prilagođenih i holističkih kućnih rješenja koja spajaju uređaje. Samsungove SmartThings usluge pojednostavljuju kućanske poslove kako biste se fokusirali na aktivnosti u kojima uživate i da biste bolje iskoristili vrijeme provedeno kod kuće.
Samsung ove promjene unosi u vaš dom neprimjetno uz široku paletu uređaja kompatibilnih sa SmartThings. Njegove mogućnosti povezivanja su beskrajne i prilagođene vašem ličnom stilu, navikama i ukusu, bilo da poželite pronaći recept koji savršeno odgovara vašoj Samsung pećnici ili tražite pravi ciklus pranja za osjetljivu odjeću.
Pametni dom je više od mogućnosti daljinskog uključivanja vaših mašina ili promjena njihovih postavki. Samsung stvara usluge za dom koji vas zaista poznaje i prilagođen je vašim interesima i potrebama.

20 godina garancije

Samsung kontinuirano ulaže velike napore u smanjenje otpada produženjem životnog ciklusa kućanskih uređaja kroz pouzdanost, pa su tako korisnicima osigurali 20-godišnju garanciju na digitalne inverterske motore i kompresore. Očekuje vas 20 godina garancije na inverter motor vašeg Samsung frižidera ili veš mašine. Samsung ovom mogućnošću još jednom pokazuje da ponosno stoji iza uređaja koji ulaze u vaš dom i olakšavaju vam svakodnevnicu i unapređuju kvalitet života u vašem domu.

(Izvor: PR Samsung)