BH Telecom donira milion KM za nabavku respiratora i druge medicinske opreme

0
345
Poslovni prihodi BH Telecoma na kraju polugodišta 2022. iznosili su oko 232,28 miliona KM

Odlukom Nadzornog odbora BH Telecoma d.d. Sarajevo, a na inicijativu Uprave BH Telecoma, ovogodišnja sredstva donacija u iznosu od 1 milion KM će zbog trenutne epidemiološke situacije u BiH biti usmjerena za hitnu nabavku respiratora i druge medicinske opreme kliničkim centrima, kantonalnim i općim bolnicama.
“U trenucima širenja zaraze koronavirusom ova donacija je od iznimne važnosti za zdravstvene ustanove u našoj zemlji jer su respiratori najpotrebniji aparati koji nedostaju u našim zdravstvenim ustanovama. Smatramo da svi privredni subjekti treba da ulože maksimalne napore kako bi se prevazišla trenutna situacija. Podsjećamo da je BH Telecom d.d. Sarajevo i 2014. godine donirao 1 milion KM za sanaciju šteta prouzrokovanih poplavama na području FBiH.
Također, osim planirane donacije, BH Telecom je već realizirao i niz drugih aktivnosti u cilju zaštite korisnika i zaposlenika. Pozvali smo na intenzivno korištenje digitalnih servisa i stavili na raspolaganje svoje tehnološke resurse za kvalitetno odvijanje online nastavog procesa“, saopćeno je iz BH Telecoma.