BH Telecom donira milion KM za nabavku vakcina protiv korona virusa

0
122
BH Telecoma će iz ostvarene dobiti izdvojiti milion KM za nabavku vakcina

Uprava BH Telecoma je na današnjoj hitnoj sjednici donijela odluku i uputila inicijativu prema Nadzornom odboru kompanije da se, zbog trenutne epidemiološke situacije u našoj zemlji, iz ostvarene dobiti BH Telecoma izdvoji 1 milion KM i usmjeri za nabavku vakcina protiv korona virusa.
“U trenucima pogoršane epidemiološke situacije kojoj svjedočimo, vakcine su trenutno od iznimne važnosti kako bismo se uspješno izborili sa pandemijom korona virusa. Uprava BH Telecoma je danas jednoglasno donijela odluku da se milion KM donira za nabavku vakcina i ovu inicijativu smo uputili prema Nadzornom odboru. Dalje aktivnosti oko realizacije ove donacije će se koordinirati sa Nadzornim odborom, Skupštinom Društva i predstavnicima Vlade FBiH. Smatramo da je neophodno da se svi maksimalno angažujemo kako bismo pomogli građanima u BiH i zajedno lakše prevazišli trenutnu situaciju”, izjavio je Sedin Kahriman, generalni direktor BH Telecoma.
Ulaskom u drugu godinu borbe protiv korona virusa, BiH bilježi povećan broj zaraženih, a kako ističu u stručnim zdravstvenim krugovima, vakcinacija je jedini način na koji se pandemija može zaustaviti.
BH Telecom je, podsjetimo, i prošle godine, u prvim danima pandemije korona virusa, hitno reagovao i donirao milion KM kantonalnim i općim bolnicama za nabavku potrebne medicinske opreme. Također je za skoro 5000 učenika širom BiH omogućio besplatan pristup internetu i obezbjedio računarsku opremu, a sve svoje tehnološke kapacitete stavio na raspolaganje obrazovnim institucijama i poslovnim subjektima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here