‘Bijeli grozd’ za prvo mjesto Vinariji Vukoje iz Trebinja

0
1407
U sklopu G.E.T. konferencije 'Podrumima Vukoje 1982' iz Trebinja dodjeljena je titula najboljeg u regiji

Na imanju Principovac u Iloku, Hrvatska, u sklopu G.E.T. konferencije o eno-gastro turizmu 16. februara ove godine je ‘Podrumima Vukoje 1982’ iz Trebinja je dodjeljena titula najboljeg u regiji, Regional Trophy, čime je završena ova, četvrta po redu, međunarodna konferencija o eno-gastro turizmu.
‘Podrumi Vukoje’ dobili su priznanje od petstotinjak eno-gastro znalaca i turista koji su, glasanjem, nominovali 19 renomiranih vinarija iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije i Slovenije za ovo takmičenje, a prvo mjesto i ‘Bijeli grozd’ dodijelili ovoj vinariji iz Trebinja te je proglasili najboljom vinarijom i sa turističkog aspekta za 2018. godinu.
Pored ‘Podruma Vukoje 1982’ koji su osvojili prvo mjesto i ‘Bijeli grozd’, drugo mjesto dobila je vinarija ‘Vuglec Breg’ iz Hrvatske, treće je pripalo ‘Kopitoviću’ iz Crne Gore, četvrto hrvatskim ‘Iločkim podrumima’, a peto mjesto pripalo je vinariji ‘Kovačević’ iz Srbije.

Uručena priznanja za pet najboljih vinarija u regionu

Organizatori G.E.T. konferencije planiraju nagradu ‘Bijeli grozd’ proširiti i na Austriju i Mađarsku pa će biti zanimljiv i rezultat Vukoja i u takvoj konkurenciji.
Ovogodišni G.E.T. trajao je dva dana, a osim o vinarstvu uticajni turistički stručnjaci i predstavnici značajnih turističkih institucija iz Hrvatske i Slovenije govorili su o trendovima i izazovima u turističkom sektoru kako bi se potakla važnost jačanja saradnje javnog i privatnog sektora za održivi razvoj eno-gastro turizma.