BMW M želi lansirati modele kojima će konkurisati Mercedes AMG-u

0
1072
BMW analizira mogućnost lansiranja novih jedinstvenih M modela

Šef BMW-ovog M odjeljenja Markus Flasch potvrdio je da se trenutno razmatra mogućnost širenja M ponude i to na nešto drugačiji način od dosadašnje prakse. Naime, BMW M analizira mogućnost lansiranja novih jedinstvenih M modela, onih koji nemaju nikakvog prethodnika niti se baziraju na nekom već postojećem modelu standardne BMW-ove ponude. Štaviše, u BMW-u ne razmatraju mogućnost lansiranja samo jednog, već nekoliko takvih automobila.
Flasch je potvrdio da se trenutno rade studije isplativosti i da je projekat još uvijek u ranoj fazi. Ipak insajderi javljaju da se razmatra nekoliko različitih oblika i pogonskih sklopova. S obzirom da je elektrifikacija neizbježna postavlja se pitanje da li će biti riječ o hibridnim ili u potpunosti električnim vozilima.
Ako se donese pozitivna odluka o njihovom lansiranju, Flasch je rekao da će ti automobili predstavljati sve M vrijednosti, te da će biti kombinacija ‘preciznosti, agilnosti i luksuza’, prenosi Autonet.hr.
S ovim potencijalnim novitetima BMW bi mogao imati bolji odgovor na Mercedes AMG koji ima dva zasebna modela, GT sa 2 i 4 vrata. S obzirom da za sada u BMW-u ne planiraju superautomobili AMG One ne treba da strahuje od konkurencije iz Minhena.