BMW na CES-u pokazao električni SUV model iX koji mijenja boju

0
169
Novi BMW-ov SUV iX pozornost javnosti privukao je brzim i atraktivnim mijenjanjem boje

Njemački proizvođač automobila BMW je na sajmu CES u Las Vegas izložio svoj novi model iX, električni SUV nove generacije, koji je prošle godine mnogo pozornosti privlačio svojim predimenzioniranim ‘bubrezima’ na prednjoj masci.
Ovaj model BMW-a sada pozornost privlači tehnologijom – aktivnog brzog mijenjanja boje karoserije. Promjena boje demonstrirana je i zabilježena kamerama posjetitelja, pa su vrlo brzo snimke počele viralno kružiti Internetom. A kako i ne bi, kad cijeli BMW-ov SUV mijenja boju na dodir tipke u kabini.
Na snimkama vidimo kako automobil iz bijelog u tren oka postaje tamnosiv, a potom se postupno, u valovima, vraća u bijelu boju, gotovo kao da je riječ o računaraskoj animaciji, piše Autonet.hr. BMW ne otkriva nikakve detalje o ovoj tehnologiji, a očevici iz Las Vegasa javljaju kako je vanjski premaz navodno vrlo osjetljiv na promjene temperature, pa BMW uz ovaj koncept ima i rezervni, za slučaj da prevelika vrućina ili hladnoća onemoguće ovoga u mijenjanju boje.
Pogledajte video postavljen na Twitteru kako funkcioniše nova tehnologija mijenjanja boje karoserije na električnom modelu BMW iX.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here