Bojan Luburić – novi predsjednik Uprave MF banke

0
1997
Nadzorni odbor imenovao je Bojana Luburića za novog predsjednika Uprave MF banke

Nadzorni odbor MF banke a.d. Banja Luka je imenovao Bojana Luburića, dosadašnjeg člana Uprave, za novog predsjednika Uprave MF banke s mandatom od četiri godine, saopćeno je iz ove banke.
Sandra Lonco, koja je do sada bila na ovoj funkciji, imenovana je za člana Uprave. Nadzorni odbor je dodijelio mandat i sadašnjem članu Uprave Draganu Đuriću, čime je Uprava MF banke dobila kompletan sastav, sa novim mandatom za sve članove.
Bojan Luburić se MF banci pridružio 2010. godine kao kreditni službenik. U periodu od 2013. do 2015. godine je vodio Odjel za korporativne i javne klijente, zatim Službu za razvoj i obučavanje, a nakon toga je bio na poziciji Direktora tržišta. Profesionalni put u bankarstvu je započeo krajem 2009. godine. Ekonomiju je diplomirao na Univerzitetu u Banjoj Luci 2008. godine, a 2009. godine je magistrirao na Poslovnoj školi Univerziteta u Londonu.
U aprilu 2017. godine je imenovan za člana Uprave MF banke, kada je preuzeo odgovornost za sektore tržišta, marketinga, ljudskih resursa i digitalizaciju ukupnog poslovanja, saopćeno je iz MF banke.