Bosnalijek povećao proizvodnju dezinfekcionih sredstava

0
1383
Bosnalijek pokrenuo dodatnu proizvodnju dezinfekcionih sredstava

Farmaceutska kompanija Bosnalijek iz Sarajeva će daljnje poslovanje maksimalno prilagoditi potrebama domaćeg tržišta i dati puni doprinos očuvanju zdravlja građana.
Iz ove kompanije navode da je zbog povećane potražnje pokrenuta i dodatna proizvodnja dezinfekcionih sredstava, te da Bosnalijek isporučuje znatno veće količine ovih proizvoda na tržište, nego je to bio slučaj prije pojave koronavirusa COVID-19.
Iz Bosnalijeka ističu kako je za nastavak proizvodnje potrebno osigurati snabdijevanje neophodnim sirovinama jer se značajan dio repromaterijala ne proizvodi u BiH i mora se uvoziti. Stoga iz ove kompanije pozivaju nadležne institucije u BiH, da u saradnji sa vlastima drugih država, hitno reaguju kako bi se osigurao nesmetan transport roba, naročito različitih vrsta repromaterijala.
Uprava Bosnalijeka kontinuirano prati sve preporuke i naredbe nadležnih tijela i provodi sve mjere zaštite svojih radnika kako bi se osigurao nesmetan proces proizvodnje i zadovoljili sve potrebe zdravstvenih institucija i građana BiH.