Brčko: Realizovan projekat vodosnabdijevanja MZ Brka i Industrijske zone McGovern

0
296
Povezivanje MZ Brka i Industrijske zone McGovern na vodovodni sistem uspješno okončano

Radovi na projektu izgradnje infrastrukture, tačnije povezivanje MZ Brka i Industrijske zone McGovern na vodovodni sistem uspješno su okončani, te je na tom lokalitetu puštena u rad prepumpna stanica koju su danas obišli gradonačelnik Brčko distrikta Esed Kadrić i šef Odjeljenja za komunalne poslove Majazudin Vehabović.
“Danas smo ovdje da potvrdimo rješavanje pitanja vodosnabdijevanja Industrijske zone McGovern i MZ Brka, a uskoro ćemo pristupiti rješavanju ovog pitanja u Grbavici i u zapadnim mjesnim zajednicama”, izjavio je gradonačelnik Kadrić te je dodao da se aktivnosti oko izgradnje glavnog transportnog cjevovoda također privode kraju.
Šef Odjeljenja za komunalne poslove Majazudin Vehabović istakao je važnost ovog projekta, u pogledu rješavanja dugogodišnjeg problema vodosnabdijevanja u MZ Brka.
“Ukupna vrijednost ovog projekta iznosi oko 409.000 KM. Ova pumpna stanica obezbjeđuje dobar pritisak vode za građane Brke, a sastoji se od tri pumpe po 7,5 kW i svaka zasebno može da upumpa u sistem po 6,5 litara u sekundi, a to je mnogo više od projektovane potrošnje za ovo naselje koja iznosi oko 11 litara u sekundi”, objasnio je Vehabović.
Predsjednik MZ Brka Zehrudin Pekarić istakao je svoje zadovoljstvo, kazavši da se radi o jednom od najvećih urađenih projekata koji su urađeni posljednjih godina u MZ Brka.