Britanski Stirling Education Fund preuzima 13 Sema škola i Burch Univerzitet

0
1070
Škole će biti preimenovane u Richmond Park Schools i fokusirane na britanske vrijednosti u obrazovanju

he Stirling Education Fund dovršava preuzimanje trinaest škola i Međunarodnog Burch Univerziteta od Global Education-a. Institucije, koje su prije bile u vlasništvu Sema International Schools, uskoro će biti imenovane Richmond Park Schools i fundamentalno fokusirane na obrazovanje koje je zasnovano na najboljim praksama podučavanja is Ujedinjenog Kraljevstva.
Stirling Education je neovisni investicijski fond, uspostavljen da preuzima i vodi obrazovne institucije širom svijeta. Richmond Park Schools će primijeniti visokokvalitetni nastavni plan, u skladu sa nacionalnim obrazovnim okvirom Bosne i Hercegovine ,a koji će biti podržan britanskim obrazovnim vrijednostima.
Stirling Education djeluje u Londonu i Luksemburgu i preuzeće kompletan menadžment i operativne odluke koji se tiču Richmond Park Schools i Međunarodnog Burch Univerziteta.
“Angažovali smo tim stručnjaka koji se sastoji od međunarodnih eksperata u obrazovanju pod vodstvom Marka Labovitcha, bivšeg izvršnog direktora GEMS Education, kako bismo osigurali da učenicima i studentima obezbijedimo najviši standard u obrazovanju koji je zasnovan na najboljim obrazovnim praksama u Ujedinjenom Kraljevstvu”, rekao je Mark Cooper, izvršni direktor Stirling Education.
Stirling Education sa sobom donosi veliko iskustvo iz britanskog obrazovanja kako bi osiguralo da može nastaviti isporučivati najviše obrazovne standarde koje podržava lokalna ekspertiza. Nastavno osoblje škola posjeduje stručnost iz dugog niza godina o bh. nacionalnom obrazovnom okviru i nastavnom planu. Preko 85% osoblja u školama i na univerzitetu su iz BiH.
Portfelj se sastoji od trinaest škola u BiH, uključujući predškolske ustanove, osnovne i srednje škole, te koledže, koji obrazuju učenike od treće godine života do njihove mature. Međunarodni Burch Univerzitet sa sjedištem u Sarajevu omogućava dalju edukaciju sa svoja tri fakulteta: Inženjering i prirodne nauke, Ekonomije i društvene nauke i Obrazovanje i humanističke nauke.