Broj turista u Banjaluci porastao 20 posto

0
1254
Radojičić je otvorio Međunarodnu konferenciju turizma i investicija 'Banjaluka 2018'

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da je u protekle tri godine u ovom gradu zabilježen povećan broj turista od 20 odsto, te da je turizam veoma interesantna oblast, koja može doprinijeti razvoju grada.
Radojičić, koji je danas otvorio Međunarodnu konferenciju turizma i investicija ‘Banjaluka 2018’, naveo je da ovaj grad ima povoljan geografski položaj, jer je neka vrsta kapije između istoka i zapada, te sjevera i juga.
“Najviše turista u Banjaluku dolazi u turističkim rutama koje prolaze kroz naš grad, zatim zbog avanturističkog turizma, te zbog brojnih festivala i kulturnih događaja koje ovdje organizujemo”, rekao je Radojičić novinarima.
Radojičić je istakao da mogućnosti za razvoj turizma leže i u razvoju zdravstvenog i banjskog turizma, te kongresnog i konferencijskog turizma.
On je dodao da se tokom ljeta očekuje usvajanje regulacionog plana po kojem je predviđena gradnja nove kongresne multifunkcionalne dvorane, što će vjerovatno iziskivati traženje strateških partnera za taj projekat.
Načelnik gradskog Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku Natalija Trivić rekla je da je konferencija organizovana s ciljem da okupi ljude koji žele da izraze svoje interesovanje za investicije u Banjaluku, ali i da se turoperatorima pruži prilika da predstave aranžmane koje priprema Turistička organizacija Banjaluka kao turistički proizvod grada.
Međunarodna konferencija turizma i investicija trajaće dva dana, a glavna tema konferencije su potencijali investicija u oblasti turizma u Banjaluci, brendiranje gradova kao turističkih destinacija i promocija turističke ponude, o čemu će u okviru konferencije biti organizovane panel-diskusije.
Organizatori konferencije su Grad Banjaluka i Turistička organizacija Banjaluke.