Business Development Day u okviru sajma Isplori 2018.

0
1041
Predavanje prof. dr. Almir Mašala sa Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja u Sarajevu

Međunarodni investicijski sajam sporta, sportske opreme, lova i ribolova Isplori danas je bio domaćin B2B susreta potencijalnih investitora i projekata koje su aplicirali izlagači i svi zainteresirani kao potencijalnu mogućnost uspostavljanja saradnje.
Udruženje za podršku osobama sa intelektualnim teškoćama na području Kantona Sarajevo ‘Oaza’ je nevladina i neprofitna organizacija civilnog društva koja radi na unaprijeđenju prava i zaštiti osoba sa intelektualnim teškoćama i predstavila je projekte Udruženja iz segmenta sporta ‘Moje pravo na sport’ i Sportske igre Oaze i Specijalne Olimpijade BIH te pozvala sve prisutne da se uključe ili podrže njihove aktivnosti putem partnerske saradnje na obostranu korist.
Sportski savez Unsko-sanskog kantona prezentirao je kratki film o sportskim dešavanjima i turističkim potencijalima u tom kantonu. Također su pozvali sve zainteresirane privredne subjekte da podrže ili se aktivno uključe u realizaciju uspješnih sportskih projekata kao što su Una Regata, Ključka regata, Krajiška zmija i mnogi drugi.
Treći projekat koji je predstavljen potencijalnim investitorima i učesnicima sajma je EYOF 2019. EYOF predstavlja najveći sportski olimpijski festival za mlade sportiste između 14 i 18 godina, a domaćin zimskog omladinskog festivala EYOF 2019 su gradovi Sarajevo i Istočno Sarajevo. EYOF 2019 je najveći multi-sportski događaj za mlade Evrope koji ih obrazuje i motiviše da se bave sportom i usvajaju zdrav način života.
Prisutnim učesnicima današnjeg susreta prezentovana je cjelokupna koncepcija festivala EYOF 2019 i brojni benefiti koje će imati kako sportska zajednica tako i zajednice na lokalnom, kantonalnom i državnom nivou posebno u segmentu sportske infrastrukture koja ostaje državi BIH nakon završetka projekta. Posebno su istakli njihov program volontera i pozvali zainteresirane da se prijave i budu dio EYOF 2019 priče.
EYOF 2019 potencijalnim sponzorima/investitorima nudi obostranu ekonomsku korist na bazi tačne kalkulacije partnerskih paketa i usluga i poziva sve zainteresiranje subjekte da ih kontaktiraju i dodatno obogate program EYOF-a kao sponzor, partner ili prijatelj projekta.
Danas je sajam Isplori također bio domaćin eminentnih predavača iz industrije sporta iz BIH i regiona te je za sve izlagače i posjetioce, u okviru naučnih predavanja i Business Development dana, organizirano predavanje prof. dr. Ivana Novaka, stručnjaka sa Sveučilišta u Zagrebu i privatnog poduzetnika u sportskoj industriji o temi ‘Temelji sportske industrije’ i prof. dr. Almira Mašale sa Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu o temi ‘Koncept modernog menadžmenta u sportu’.
U okviru sportskih aktivnosti, posjetioci sajma uživali su u promociji dvije sportske discipline – stoni tenis koju je promovirao Stonoteniski savez BIH i američki fudbal u saradnji sa klubom Spartans koji su priredili pravi sportski spektakl.