Merkur BH osiguranje proslavilo 15. rođendan

0
1225
Obraćanje čelnih ljudi Merkur BH osiguranja - Sabine Mujanović i Borislava Dodera

Merkur BH osiguranje, dobitnik Best Buy Awarda za 2017/2018. Godinu, te kompanija u vlasništvu Vienna Insurance Group (VIG), vodeće osiguravajuće grupaciji u Austriji, Centralnoj i Istočnoj Evropi, obilježilo je u Sarajevu 15 godina uspješnog poslovanja.
Društvo je osnovano 2003. godine u BiH i do danas broji preko 219.000 zaključenih ugovora o osiguranju. Zahvaljujući preko 200 godina dugoj tradiciji i aktivnoj podršci matične kuće iz Austrije, Merkur BH osiguranje jedan je od vodećih osiguravatelja života i društvo sa najvećom mrežom prodajnih partnera u finansijskom sektoru u BiH. Sa gotovo 155 miliona KM aktive kompanija je pozicionirana među TOP 3 osiguravajuća društava u Bosni i Hercegovini.
“Jako smo sretni zbog jubileja kojim danas obilježavamo 15. godina našeg rada u BiH i doprinosa u promicanju svijesti o potrebi zaštite najvrijednijeg – života i zdravlja nas i naših najmilijih. Ponosni smo na činjenicu da smo našim inovativnim pristupom pod sloganom ‘Danas za Vaše sutra’ prepoznati kao jedinstvena osiguravajuća kuća u BiH koja nudi preventivne programe osiguranja i usluge kao odgovor na izazove modernog načina života“, istakla je Sabina Mujanović, direktorica Merkur BH osiguranja.
U nastojanjima da posredstvom uvođenja najznačajnijih evropskih programa osiguranja života i zdravlja pruže što veći stepen finansijske i socijalne zaštite stanovništvu BiH, Merkur BH osiguranje je prvo osiguravajuće društvo koje je u BiH osiguralo teške bolesti, transplantaciju matičnih ćelija uzetih kod poroda te prvo osiguravajuće društvo koje je ponudilo osiguranje kredita u svrhu rasterećenja dužnika i žiranata od drugih sredstava obezbjeđenja.
U smislu unapređenja zdravlja i kvalitete života u BiH, Merkur BH osiguranje je pokrenulo značajan broj projekata od kojih se već drugu godinu zaredom realizuju i izdvajaju projekat uspostavljanja boljih uslova boravka i ishrane u osnovnim školama pod nazivom‘ ‘U zdravoj školi zdrava djeca’ kao i noćna trka ‘MerkurRun4Lifestyle’ kojom se učešćem više hiljada učesnika podstiče zdravi aktivan životni stil.
“Veoma smo ponosni na 15. godina aktivnog i uspješnog partnerstva sa našim osiguranicima i njihovim porodicama. Kao izraz našeg dubokog poštovanja i zahvalnosti za dugogodišnje povjerenje, odlučili smo se da u narednih mjesec dana u kojima proslavljamo naš rođendan, svim našim trenutnim i novim osiguranicima poklonimo do 15% popusta za 15. rođendan i to na sve novozaključene ugovore životnog osiguranja”, rekao je Borislav Doder, Izvršni direktor Merkur BH osiguranja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here