CBBiH – SECO: Predstavljeni nalazi druge faze Programa tehničke

0
941
Predstavnici SECO i Centralne banke BiH na sastanku u Sarajevu

U Centralnoj banci Bosne i Hercegovine (CBBiH) danas je održan zaključni sastanak i prezentacija preliminarnih nalaza misije druge faze Programa bilateralne pomoći i izgradnje kapaciteta centralnih banaka (BCC), u sklopu saradnje CBBiH sa Švajcarskim sekreterijatom za ekonomske poslove (SECO) Vlade Švajcarske.
SECO je odobrio nastavak Programa bilateralne pomoći i izgradnje kapaciteta centralnih banaka (BCC) za period 2018-2022. godina, koji će biti realizovan u partnerstvu s Institutom za međunarodne i razvojne studije, Ženeva.
U cilju pripreme Programa i strateškog planiranja aktivnosti i rezultata u petogodišnjem razdoblju, u CBBiH je od 26. do 28. juna ove godine boravila tehnička misija Instituta za međunarodne i razvojne studije iz Ženeve, na čelu sadirektorom BCC programa.
Cilj misije bila je analiza i identifikacija potreba CBBiH za tehničkom pomoći. Do kraja godine biće zaključen memorandum o saradnji s definiranim prioritetnim područjima i poslovnim funkcijama CBBiH koje će biti uključene u Program.
Prva faza Programa bilateralne pomoći i izgradnje kapaciteta projekta CBBiH sa SECO za period 2014-2017. godine uspješno je završena u okviru koje su postignuti opšti razvojni ciljevi u oblasti monetarne politike, statistike i upravljanja ljudskim resursima, saopćeno je iz Centralne banke BiH.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here