Centrotrans do kraja marta obustavlja sve međunarodne linije

0
1063
Centrotrans obustavlja saobraćaja na međunarodnim linijama zbog situacije sa koronavirusom

Uprava sarajevske kompanije Centrotrans Eurolines danas je donijela odluku o obustavi saobraćaja na međunarodnim linijama, a na osnovu odluke Kriznog štaba Ministarstva zdravstva FBiH kojom svi putnici koji se vrate iz Njemačke, Španije i Francuske moraju u karantin.
Obustava saobraćaja počinje u ponedjeljak (16. mart) i trajat će 14 dana. U skladu s razvojem situacije i daljnjim uputama nadležnih institucija, moguće su dodatne izmjene, saopćeno je iz ove kompanije.
Ova odluka takođe je, navode iz Centrotransa, donesena i na osnovu informacija da su Češka i Slovačka zatvorile državne granice te je onemogućen ulazak putnika u ove zemlje.
Takođe, prema dosadašnjim informacijama, zabilježena su duža zadržavanja autobusa na granicama EU, odnosno prije svega u Sloveniji i Hrvatskoj u trajanju i do osam sati.
“U cilju zaštite putnika, Centrotrans je u fokus svih aktivnosti stavio brigu o zdravlju i sigurnosti korisnika naših usluga, te je pojačano provođenje higijensko-preventivnih mjera u svim autobusima, na autobuskim stanicama i drugim prodajnim mjestima Centrotransa”, saopćeno je iz ove kompanije.