BH Telecom nudi tehnološke resurse nakon prekida nastave u školama zbog koronavirusa

0
656
Smijenjena uprava BH Telecoma, prije isteka mandata

Povodom aktuelne epidemiološke situacije izazvane korona virusom i Naredbe Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva o obustavi nastave u osnovnim, srednjim i visokoškolskim obrazovnim ustanovama, Uprava BH Telecoma je danas donijela Odluku o stavljanju na raspolaganje tehnoloških resursa kompanije u cilju prevazilaženja eventualnih posljedica prestanka odvijanja redovne nastave i omogućavanja kvalitetnijeg provođenja online nastavnog procesa.
BH Telecom će u periodu trajanja Naredbe o obustavi nastave u osnovnim, srednjim i visokoškolskim obrazovnim ustanovama, za potrebe odvijanja online nastave, omogućiti besplatno distribuiranje obrazovnih video materijala putem IPTV platforme – posredstvom servisa MojaTV i dodatnih servisa u okviru kojih se pruža usluga distribucije video sadržaja krajnjim korisnicima.
BH Telecom poziva kantonalna ministarstva obrazovanja i obrazovne institucije da dostave nastavne sadržaje koji će doprinijeti boljoj i efikasnijoj realizaciji organizacije online nastave.
Također, u cilju što efikasnijeg održavanja nastavnih aktivnosti, BH Telecom stavlja na raspolaganje resurs Enterprise Cloud koji omogućava korištenje infrastrukture BH Telecoma (IaaS) za obradu i pohranu podataka, sa svim vezanim elementima zaštite.
S ciljem preventivnog djelovanja sprečavanja širenja korona virusa, BH Telecom poziva korisnike da intenzivnije koriste digitalne servise kao što su mobilna aplikacija Moj BH Telecom, interni kanali za dopunu kredita, uslugu e-račun, mobilno plaćanje računa te da se o uslugama informišu putem web stranice www.bhtelecom.ba ili besplatnog broja za korisnike 1444, a sve kako bi se kretanje i zadržavanje u BH Telecom centrima svelo na minimum.
BH Telecom je već ranije preduzeo preventivne mjere zaštite među kojima je i pojačana dezinfekcija i higijenska kontrola poslovnih objekata i BH Telecom centara s ciljem sprečavanje mogućnosti širenja zaraze među korisnicima i zaposlenicima, saopćeno je iz ove kompanije.