GP Bratunac – Ljubovija biće završen za godinu dana, investicija 13,9 miliona KM

0
623
Džakula i Lazarević potpisali ugovor o izgradnji graničnog prijelaza Bratunac - Ljubovija

U Upravi za indirektno oporezivanje BiH potpisan je ugovor o izgradnji novog graničnog prijelaza Bratunac – Ljubovija, koji bi trebao biti završen za godinu dana, a čija ukupna vrijednost iznosi oko 13,98 miliona KM.
Ugovor o izgradnji novog graničnog prijelaza Bratunac – Ljubovija potpisali su danas u Banjoj Luci direktor UIO Miro Džakula, i direktor preduzeća Enikon – Gradnja d.o.o. Bratunac Miroslav Lazarević.
Novi granični prijelaz će biti buduća zajednička lokacija carinskih i policijskih organa Bosne i Hercegovine i Republike Srbije, a radi se o međunarodnom graničnom prijelazu na kojem će biti dozvoljen i promet roba koje podliježu inspekcijskom nadzoru.
Budući novi granični prijelaz biće sagrađen na kompleksu ukupne površine 30.000 m2, imat će tri ulazne i tri izlazne trake, objekte za smještaj carinskih i policijskih službi dvije zemlje, inspekcijskih organa i sve ostale popratne sadržaje.
Prije početka radova UIO BiH je u skladu sa važećim zakonskim propisima izvršila i izbor Instituta za građevinarstvo IG d.o.o. Banja Luka, koji će vršiti nadzor nad izvođenjem radova na izgradnji graničnog prelaza Bratunac – Ljubovija.