SZKS: Redovna javljanja za nezaposlene u martu pomjeraju se za april

0
586

U skladu sa preporukama Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo a u cilju poduzimanja preventivnih mjera i postupanja po istim zbog proglašene zarazne bolesti izazvane korona virusom, iz Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo (SZKS) uputili su obavijest za korisnike usluga ove javne ustanove.
U obavještenju je navedeno da je rad sa strankama u općinskim biroima i direkciji Službe počev od 16.03.2020 godine u periodu od 9 do 12 sati. Nadalje, sva redovna javljanja u mjesecu martu pomjeraju se za naredni mjesec, a nezaposlene osobe neće biti brisane sa evidencije nezaposlenih osoba u gore navedenom roku, bez obzira na propuštene rokove javljanja koji su imali u periodu od 16. do 31. marta ove godine.
Iz Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo saopćili su i da će prosredovanje i savjetodavni dio za nezaposlene osobe, savjetodavci obavljati putem telefona i emaila.
Zakazani termini za prve prijave za nezaposlene osobe ostaju u planiranim i dogovorenim terminima te da se ograničava broj ulazaka u općinske biroe i direkciju Službe po naizmjeničnom sistemu jedna po jedna osoba.
Svi korisnici usluga sve informacije o utvrđivanju svojih prava isključivo mogu dobiti putem telefona nadležnih općinskih biroa i direkcije Službe kao i maila, koji se nalaze na službenoj stranici www.szks.ba.
Takođe, dodatno je izvršena dezinfekcija svih općinskih biroa i drugih prostorija Službe za zapošljavanje KS, svakih 15 dana radit će se dezinfekcija prostorija. Ujedno, svim uposlenicima ove javne ustanove izvršena je podjela dezinfekcionih sredstava i zaštitnih maski za gripu i prehladu.
Upustva o radu sa korisnicima usluga kao i radu Službe će se donosti na dnevnom nivou, a sve u skladu sa preporukama Kriznog štaba Ministarstva Kantona Sarajevo, saopćeno je.