CineStar otvara 4DX dvoranu: Blockbusteri iz pokretnih sjedišta

0
1109
Unutar 4DX dvorane, pokretna sjedišta i brojni efekti usklađeni s događanjima na ekranu

Nakon što je prije tri sedmice CineStar (najmodernije i najveće kino u BiH) otvorio vrata u sklopu Bingo City Centera u Sarajevu, CineStar sada najavljuje i konačni datum otvorenja prve 4DX dvorane u Sarajevu, a to je 26. novembar.
U toku je implementacija zahtjevne 4DX tehnologije, kojom će i posljednja 10. dvorana ovog multipleksa moći prikazivati hollywoodske blockbuster filmove, ali potpuno drugačijeg doživljaja za posjetioca koji će imati osjećaj da se nalazi u samom filmu.
Unutar 4DX dvorane, pokretna sjedišta i efekti okoliša poput vjetra, mjehurića i mirisa rade u savršenom skladu s događanjima na ekranu. Pokretna sjedišta savršeno simuliraju adrenalinsku brzu vožnju, miris guma, kretanje kroz svemir, letenje ili plivanje.
U 4DX-u mogu uživati sve generacije, ali postoje neka ograničenja za osobe sa nekim zdravstvenim smetnjama o kojima treba voditi računa. Također ne preporučuje se djeci mlađoj od 4 godine i ispod 100 cm visine, trudnicama, osobama s invaliditetom i sl. Provjerite sve na stranici https://bit.ly/34VWvCf