Citroën započeo elektrifikaciju svojih lakih privrednih vozila

0
764
Citroën Jumpy je prvi model koji će doživjeti elektrifikaciju

Citroën sprema veliku električnu ofanzivu kojom namjerava elektrificirati cjelokupnu ponudu svojih vozila do 2025. Ova će ofanziva bitno pridonijeti rastu marke te će podjednako zahvatiti laka privredna i osobna vozila.
Predstavljanje posve električne izvedbe modela Jumpy se očekuje u 2020. Ovaj će se model isticati inovativnim rješenjima Grupe PSA u području električne mobilnosti, a 2021. pridružit će mu se i posve električna inačica novog dostavnogCitroën Berlingo.
Citroën se već u potpunosti dokazao kao predvodnik na tržištu lakih privrednih vozila. Stota godišnjica postojanja marke bila je prigoda da se istaknu neobične karoserije kojima je Citroën obilježio automobilsku istoriju, kao što su 2 CV furgon, Type H, C15 ili Berlingo. Citroën je sada šesti najveći proizvođač automobila u Evropi, s tržišnim udjelom od 9,2%. Takav uspjeh prvenstveno duguje svojim odvažnim modelima, od dostavnog Berlinga do modela Jumper i Jumpy, koji se svojom praktičnošću i nenadmašnom udobnošću izdvajaju.
Nadahnut novim načinima upotrebe i željom da doprinese energetskoj tranziciji, Citroën je odlučio elektrificirati čitavu gamu svojih lakih privrednih vozila. U naredne dvije godine Citroën će iskoristiti stručnost grupe PSA kako bi elektrificirao ponudu svojih vozila te će predstaviti posve električni Jumpy (2020.) i posve električni novi dostavni Berlingo (do 2021.). Elektrifikacija će zahvatiti laka privredna i osobna vozila.
Električna inačica modela Jumpy temelji se na platformi EMP2 Grupe PSA koja omogućuje ugradnju motora s unutarnjim izgaranjem ili električnog motora te će biti dostupna s dva nivoa dometa za veću udobnost i bezbrižnost poslovnih kupaca.
Bezbrižnost u pogledu dometa znači da će domet ispunjavati sve dnevne potrebe dostavljača: 200 km prema podacima ispitnog postupka WLTP za bateriju snage 50 kWh; 300 km prema podacima ispitnog postupka WLTP za bateriju snage 75 kWh.
Inače, Citroën Jumpy je predstavljen 2016. godine te je otad prodan u više od 135.000 primjeraka.