Članovi Penzijskog plana Vlade RS dobili prve uplate

0
349
Počelo uručenje obavještenja i polisa članovima Penzijskog plana Vlade RS

Članovi Penzijskog plana Vlade Republike Srpske su dobili prve uplate od strane poslodavaca, te je Društvo za upravljanje Evropskim dobrovoljnim fondom a.d. Banja Luka u obavezi da dostavi potrebna obavještenja i polise članovima Penzijskog plana Vlade RS.
Zbog situacije koja je nastala pojavom pandemije korona virusa, u prethodnom periodu je bilo onemogućeno da se obavještenja i polise dostave u sjedište svakog poslodavca/institucije, što je obaveza Evropskog dobrovoljnog penzijskog fonda (EPF), kako bi proces organizovanja penzijskog plana bio do kraja realizovan i u dijelu obavještavanja članova. Uplate poslodavca – Vlade Republike Srpske su počele na vrijeme i trajale su tokom i nakon vanrednog stanja, saopćeno je iz EPF-a.
S relaksacijom mjera Evropski dobrovoljni penzijski fond je nastavio sa planiranom aktivnošću dostave dokumentacije. U toku je proces kontaktiranja i usaglašavanja datuma i vremena dostave navedene dokumentacije za radnike – članove Penzijskog plana Vlade RS, kako bi ih oni mogli pruzeti na svom radnom mjestu, odnosno u sjedištu poslodavca/institucije.

Izvor: EPF