Coca-Cola HBC proglašena vodećim svjetskim proizvođačem pića u održivom poslovanju

0
375
Coca-Cola HBC je po svojim postignućima najuspješniji proizvođač pića u svijetu

Prema Dow-Jonesovom indeksu održivosti za 2022. godinu, jednom od vodećih svjetskih pokazatelja uspješnosti u održivom poslovanju, Coca-Cola HBC po svojim je postignućima najuspješniji proizvođač pića u svijetu nakon što je njen rezultat porastao za šest bodova u odnosu na prošlu godinu dosegavši rekordna 93 boda od 100.
Coca-Cola HBC dvanaesti se put zaredom svrstala među tri vodeća proizvođača pića u svijetu, a po šesti je put dospjela na vodeće mjesto.
“Priznanje koje nam je dodijelio DJSI pokazuje da smo na dobrom putu i dodatna je potvrda neumornog rada i truda koji svi u Coca-Coli HBC ulažemo kako bi održivost bila u središtu našeg poslovanja. Prošle sam godine ambiciozno najavio naš cilj, da do 2040. godine dostignemo nultu stopu emisija stakleničkih gasova i vjerujem da ćemo, ako ovako nastavimo, taj cilj i ostvariti“, izjavio je Zoran Bogdanović, glavni izvršni direktor Coca-Cole HBC.
Ovo najnovije priznanje u skladu je s nezavisnim ocjenama kompanije Coca-Cola HBC u okviru drugih uglednih istraživanja i indeksa održivosti, kao što su MSCI ESG, CDP, FTSE4Good i FTSE Russell ESG.