Coca-Cola HBC uvodi Costa Coffee na 10 novih tržišta 2020. godine

0
747
CostaCoffee vodeća je kompanija za prodaju napitaka od kafe

Coca-Cola HBC, jedna od najvećih Coca-Colinih punionica na svijetu, planira sljedeće godine uvesti CostaCoffee na najmanje 10 od 28 tržišta, uključujući Bugarsku, Grčku, Mađarsku, Poljsku, Rumuniju, Rusiju i Švicarsku.
“Tako ćemo usmjeriti pažnju na širok raspon potreba potrošača i kupaca na više prodajnih kanala i događaja, u skladu s vizijom kompanije Coca-Cole HBC da postane partner kupcima i potrošačima dostupan 24 sata dnevno, sedam dana u sedmici”, saopćeno je iz Coca-Cole HBC.
Kafa je jedan od najunosnijih i najbrže rastućih izvora prihoda i profita u području komercijalnih pića. Riječ je o kategoriji od više milijardi dolara na 28 tržišta Coca-Cole HBC i predviđa se rast od 4% godišnje.
The Coca-Cola Company u januaru 2019. kupila je CostaCoffee i ubrzala poslovanje fokusirajući se na širenje prodaje u automatima i prodaje gotovih napitaka. CostaCoffee vodeća je kompanija za prodaju napitaka od kafe u Velikoj Britaniji, izrazito prisutna u Evropi, azijsko-pacifičkoj regiji, Bliskom istoku i Africi.