Coca-Colina podrška mladima nastavlja se u Banjoj Luci

0
910
Počela realizacija programa Coca-Colina podrška mladima za stotinu učesnika sa područja banjalučke regije

Realizacija programa ’Coca-Colina podrška mladima u Bosni i Hercegovini’ danas se nastavlja u Banjoj Luci. Kroz četverodnevni program obuke u naredne dvije sedmice proći će ukupno 100 mladih iz banjalučke regije.
Polaznici će, putem predavanja i interaktivnih radionica, imati priliku da steknu i usavrše lične i poslovne vještine, koje će im pomoći pri zapošljavanju.
Strateška opredijeljenost Coca-Cole ka jačanju mladih te izrazito visoka stopa nezaposlenosti mladih u BiH rezultirali su pokretanjem projekta ‘Coca-Colina podrška mladima u Bosni i Hercegovini’, čiji je cilj dati doprinos rješavanju jednog od najznačajnijih pitanja bh. društva.
Ovaj jedinstveni projekt osnaživanja mladih u BiH namijenjen je nezaposlenim mladim ljudima starosne dobi od 18 do 30 godina, koji su završili školovanje i nezaposleni su. Pod motom ‘Nauči više, primijeni znanje i kreni dalje’ stotinu polaznika iz sarajevske regije već je u prve dvije sedmice septembra uspješno završilo program četverodnevne obuke, u kojem su kroz predavanja i interaktivne radionice usavršavali postojeće i stjecali nove vještine, lične i poslovne.
Nakon Sarajeva priliku da uče o samorazvoju, samoprocjeni, komunikaciji, organizaciji vremena, prodajnim vještinama, pregovaranju, upravljanju i realizaciji projekata, strateškom i poslovnom planiranju te finansijskoj pismenosti od danas imaju i mladi u Banjoj Luci.
Prvoj grupi polaznika u Banjoj Luci obratio se Saša Kukolj, rukovodilac prodaje Coca-Cole HBC B-H za prodajnu regiju Banja Luka.
“Ovaj program je osmišljen da prepoznaje, razvija, osnažuje i motiviše na uspjeh mlade čineći ih konkurentnijim na tržištu rada. Samim tim što ste danas ovdje, vi ste već napravili korak ka tom cilju”, rekao je Kukolj.
Uz certificirane predavače, u realizaciji radionica učestvuju i Coca-Colini zaposlenici u ulozi mentora.
Pod sloganom ‘Nauči, primijeni, kreni’ program Coca-Coline podrške mladima realizuje se u četiri grupe po 50 učesnika u dva grada, Sarajevu i Banjoj Luci, tokom četiri sedmice. Cilj predavanja i radionica, koje vode certificirani treneri, jeste polaznicima pružiti priliku da nauče i steknu vještine koje se stječu praktičnim radom. Polaznici, između ostalog, imaju priliku naučiti kako da se istaknu na tržištu rada i time stvore sebi priliku za zaposlenje, a potom i dalji razvoj karijere.