Coca-Colina podrška mladima u BiH nastavlja se i ove jeseni

0
495
Nastavlja se Coca-Colin program osnaživanja mladih u Palama, Tuzli, Bijeljini i Zenici

Coca-Colina podrška mladima u BiH, program osnaživanja mladih koji provodi Coca-Cola HBC B-H Sarajevo, nastavlja se i ove jeseni, a svi zainteresirani u narednom periodu se mogu prijaviti za radionice u Palama, Tuzli, Bijeljini i Zenici.
Program je kreiran kaojedinstvena kombinacija životnih znanja i poslovnih vještina, i sjajna je prilika za sve mlade da unaprijede svoje postojeće vještine i razviju nove.
Hamdija Kanlić iz Goražda, jedan je od prošlogodišnjih polaznika Coca-Coline podrška mladima, bio je posebno sretan što je odaziv njegovih sugrađanana radionicu u Goraždu ove godine bio odličan: “Meni su radionice Coca – Coline podrške mladima bile izuzetno korisne da poboljšam svoje organizacione sposobnosti. To je jako dobro utjecalo na moje samopouzdanje, što mi se pokazalo ključnim na intervjuu za posao. Preko programa koji realizuje Služba za zapošljavanje BPK dobio sam posao u firmi Z.Z. Agropodrinje kao magistar poljoprivrede. U budućnosti planiram pokrenuti vlastiti agrobiznis i samim time, ostati u BiH“, kaže Hamdija.
Šta je potrebno da znamo o sebi a šta o potencijalnim poslodavcima? Kako pronaći ravnotežu između onoga što znamo i umijemo i onoga šta je poslodavcu potrebno? Kako ispregovarati najbolji posao i prodati sebe, proizvod, uslugu…? Ovo su samo neka od pitanja na koje će polaznici pronalaziti odgovore tokom dvodnevnih radionica uz podršku predavača i mentora programa.
“Coca-Colina podrška mladima ove je godine već realizirala radionice u Sarajevu, Banjaluci, Mostaru, Bihaću, Doboju, Prijedoru i Goraždu, a planirano je da u program do kraja ove godine bude uključeno ukupno 1.300 mladih iz cijele BiH. Činjenica da već treću godinu zaredom vlada izuzetno veliki interes za naš program, najbolji nam je pokazatelj da radimo prave stvari i da ulažemo u zajednice u kojima poslujemo na najbolji mogući način – obrazujući mlade i dajući im neophodan vjetar u leđa na početku njihovih poslovnih karijera“, kazala je Ruža Tomić Fontana, generalna direktorica Coca-Cole HBC za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Sloveniju.
Program je u potpunosti besplatan, a Coca-Cola obezbijeđuje i užinu i piće. Polaznici koji uspješno prođu kroz obuku dobijaju i potvrde o učešću na programu. Coca-Colina podrška mladima je pokrenuta 2017. godine i od tada je, kroz različite formate edukacija i na brojnim lokacijama u BiH, obuhvatila više od 1600 mladih.
Prijavni obrazac nalazi se na linku http://bit.ly/2TiGnDa ili na http://bit.ly/2uhPbyP.

Naredne radionice održat će se prema sljedećem rasporedu:
12. i 13.09.2019. Pale
19. i 20.09.2019. Tuzla
10. i 11.10.2019. Bijeljina
17. i 18.10.2019. Zenica