Crna Gora od stranih turista lani inkasirala 901 milion eura

0
1322
Najviše turističkih posjeta i noćenja ostvareno je u primorskim mjestima

Crna Gora je u 2017. godini prihodovala od inostranih turista oko 901 milion eura što je porast za 7,9 posto u odnosu na godinu ranije.
Direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Željka Radak Kukavičić kaže da se turistička sezona 2017. godine može okarakterisati kao rekordna prema svim parametrima, prenosi CDM.
“Nastavljen je trend rasta turističkog prometa, koji nas prati već više od deceniju, a samim tim i ostvareni prihodi su veći”, kazala je Radak-Kukavičić, dodajući da će ove godine imati bolju i dužu sezonu.
Ukupan broj evidentiranih turističkih dolazaka u 2017. godini, prema podacima Monstata, iznosi više od dva miliona, što je više od 10 posto u poređenju sa 2016. godinom, a ukupan broj ostvarenih noćenja je skoro 12 miliona, što je takođe porast od oko sedam posto.
Kreiranjem specifičnih ponuda, kako objašnjava, koje su šansa za privlačenje turista u periodima van glavne turističke sezone, otvaraju se vrata gostima iz zapadnoevropskih i skandinavskih zemalja koji preferiraju ovaj vid odmora, u čemu vidimo potencijal za produženje sezone.