Crnogorske kompanije zainteresovane za Sarajevo Halal Fair 2019

0
831
Sarajevo Halal Fair 2019 predstavljen u Crnoj Gori

Za crnogorske kompanije i udruženja u Privrednoj komori Crne Gore organizirana je prezentacija drugog po redu Međunarodnog sajma halal-industrije – Sarajevo Halal Fair (SHF) 2019, koji će se u glavnom gradu BiH održati od 26. do 28. septembra 2019. godine.
SHF 2019 su, u ime organizatora – Bosna Bank International (BBI), Islamske razvojne banke (IsDB) i IsDB Group Business Foruma THIQAH, privrednicima iz Crne Gore prezentirali Azra Čolić ispred BBI VIP Busines Cluba i Nermin Hadžić iz Agencije za certificiranje halal-kvalitete BiH.
Prezentacija je organizirana u saradnji sa Privrednom komorom Crne Gore, a učesnike je u ime domaćina pozdravila Ljiljana Filipović, potpredsjednica Privredne komore Crne Gore, a prezentaciji je prisustvovala i Merisa Čekić, načelnica Direkcije za šeme kvaliteta i zemljišnu politiku Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore.
Naročit interes za SHF 2019 i uopće temu halal-tržišta pokazali su članovi Odbora Udruženja za turizam i ugostiteljstvo pri Privrednoj komori Crne Gore, a prezentaciji su prisustovali i predstavnici nevladine organizacije Udruženje za promociju islamske ekonomije u Crnoj Gori, koje je ranije ovoga ljeta organizirao festival posvećen halal proizvodima i uslugama u Crnoj Gori. Posebno je bitno istaknuti prisustvo značajnog broja predstavnika certifikacijskih kompanija iz Crne Gore koje su zanimali detalji o mogućnostima njihovog uključivanja na tržište halal-certificiranja.
Učešće na SHF-u 2019. do sada su potvrdili i najavili učesnici iz BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Albanije, Turske, Malezije, Indonezije, Austrije, Njemačke, Velike Britanije, Saudijske Arabije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Bahreina, Francuske, Litvanije i dr.