Darko Milović predstavlja BiH na izboru za Mistera svijeta 2019.

0
2316
Darko Milović iz Goražda je Mister BiH

Oko 100 odabranih takmičara iz cijelog svijeta doputovalo je 6. augusta u Manilu na Filipinima, a finale MR World će se održati 23. augusta u Coliseumu Smart Araneta, jednom od najvećih azijskih zatvorenih dvorana.
Grandiozni Festival MR World započeo je svečanom ceremonijom otvaranja olimpijskog stila u Manili kako bi se zemlje takmičari MR svijeta predstavile globalnom auditoriju.
Ovogodišnji izbor MR World trebao bi biti najveći i najuspješniji događaj u istoriji takmičenja I okupio je do sada rekordni broj takmičara koji su ikada sudjelovali na ovom muškom takmičenju. Indijac Rohit Khandelwal, će titulu predati svom nasljedniku.
Direkcija izbora Miss i Mistera BiH odabrala je na Castingu Darka Milovića iz Goražda za Mistera BiH kao našeg ovogodišnjeg predstavnika. Darko ima 17 godina i učenik je srednje Ekonomske škole u Goraždu, voli sport a talentovan je za fudbal, govori engleski jezik.
Takmičari iz cijelog svijeta odmjeriće se u trosedmičnom jedinstvenom iskustvu. Oni će se boriti za to ko će biti proglašen ‘najpoželjnijim misterom na svijetu’.
U nizu MR World izazova, takmičari će testirati svoju fizičku i mentalnu izdržljivost.
Događaj će se uživo emitirati globalnoj publici. Novost u ovoj godini bit će prva Mr World Beach Party s najegzotičnijih lokacija Filipina. Takmičari će također imati i niz izazova kako bi osvojili naslov prvaka na plaži.
Opremanje našeg predstavnika za odlazak na izbor Mister svijeta pored Direkcije izbora Miss i Mistera BiH, podržala je modna kuća Modiana. U predstavljanju u nacionalnim kostimima Darko će nositi narodnu nošnju koju je obezbjedio KUD iz Višegrada.