Deset godina uspješnog poslovanja Raiffeisen INVEST-a u BiH

Sa ukupnom vrijednošću imovine većom od 400 miliona KM Raiffeisen INVEST je najveći domaći nebankarski institucionalni investitor u BiH

0
424
Ademir Osmanović, direktor Raiffeisen INVEST-a

Raiffeisen INVEST, članica Raiffeisen grupacije u BiH, obilježava desetu godišnjicu uspješnog poslovanja.
Sa ukupnom vrijednošću imovine većom od 400 miliona KM Raiffeisen INVEST je najveći domaći nebankarski institucionalni investitor u BiH. Kontinuirano opredjeljenje ove članice Raiffeisen Grupacije u BiH je izgradnja dugoročnih odnosa s klijentima uz obezbjeđenje najšire palete svih finansijskih proizvoda i usluga.
“Ponosan sam što smo u proteklih deset godina bili u prilici ponuditi nove investicijske proizvode na bh. tržištu, namijenjene različitim profilima klijenata u zavisnosti od nivoa prihvatljivog rizika i očekivanog povrata na ulaganje. I u narednom periodu ćemo ostati posvećeni razvoju tržišta, spremni da iskoristimo prilike u skladu s izmjenama regulative. Pri realizaciji naših aktivnosti se rukovodimo standardima Raiffeisen Grupe, te mi je zadovoljstvo istaći da aktivno radimo na prilagođavanju naše ponude u skladu s rastućim značajem ESG kriterija“, izjavio je Ademir Osmanović, direktor Raiffeisen INVEST dd Sarajevo.
On se ovom prilikom zahvalio klijentima na dosadašnjem ukazanom povjerenju te izrazio uvjerenje da će njihova saradnja biti dobra i u narednom periodu. Dodao je i da uspjeh ne bi bio moguć bez posvećenosti i zalaganja njihovog tima uposlenika, kao ni bez aktivne saradnje sa regulatorom.
Raiffeisen INVEST Društvo za upravljanje fondovima dd Sarajevo je osnovano 21. septembra 2011. godine, a od januara 2021. godine klijentima je na raspolaganju otvoreni investicijski fond Raiffeisen CASH. Od januara naredne godine ponuda Raiffeisen INVEST-a je bogatija za još jedan fond – Raiffeisen BALANCE, a od maja 2018. godine dostupan je i Raiffeisen EURO BOND fond. U vremenu niskih kamatnih stopa, Fondovi Raiffeisen INVEST-a predstavljaju atraktivnu alternativu za štednju i ulaganje.