Deset svjetskih farmaceutskih kompanija okupilo se u borbi protiv klimatskih promjena

Schneider Electric osmislit će i isporučiti globalni program u suradnji sa svojim partnerom, kompanijom Carnstone

0
126
Energize program će dobavljačima iz farmaceutskog sektora povećati pristup obnovljivoj energiji

Schneider Electric, predvodnik u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizaciji, kojega su Corporate Knights proglasili najodrživijom korporacijom na svijetu u 2021., i Carnstone, neovisna kuću za poslovno savjetovanje, specijalizirana za korporativnu odgovornost i održivost, predstavili su Energize – program koji će dobavljačima iz farmaceutskog sektora povećati pristup obnovljivoj energiji.
Program Energize suradnja je 10 globalnih farmaceutskih kompanija čija je svrha uključiti stotine dobavljača u hrabre klimatske mjere i dekarbonizaciju farmaceutskog lanca vrijednosti.
Program je prvi pokušaj te vrste da se veličina globalnog opskrbnog lanca jedne industrije iskoristi na predkonkurentski način kako bi se potaknule promjene na nivou sistema. Stvaranje lijekova i usluga koje spašavaju život zahtijeva puno energije, a veliki dio te energije troši se u lancu vrijednosti. Proaktivnom suradnjom sa svojim dobavljačima na stvaranju prilika za korištenje obnovljive energije, 10 okupljenih kompanija poduzima značajne mjere kako bi zajednički riješile problem svoje potrošnje energije i potaknule druge industrijske sektore da slijede njihov primjer.
Energize će pomoći dobavljačima farmaceutskih i zdravstvenih usluga u rješavanju svojih operativnih emisija stakleničkih plinova iz opsega 2 korištenjem zelene energije i samim time smanjenju svoje emisije iz opsega 3. Sam program će osmisliti i isporučiti Schneider Electric, dok će farmaceutske kompanije Energize promovirati zajedničkim snagama pozivajući svoje dobavljače na sudjelovanje.
Članovi korporativnog tima su: AstraZeneca, Biogen, GSK, Johnson&Johnson, MSD, Novartis, Novo Nordisk, Pfizer, Sanofi i Takeda.
Program Energize omogućit će farmaceutskim dobavljačima više informacija o uvođenju i ugovaranju obnovljive energije. To u praksi znači da će dobavljačima – koji inače na raspolaganju nemaju interne resurse ili stručnost – biti omogućeno sudjelovanje na tržištu ugovora o kupovini električne energije (UKEE).

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here