Diners kartica nastavlja širiti tržište

0
1049
Saradnja Diners Cluba i Pošta BH: Dodatne pogodnosti za korisnike usluga

U Luksemburgu je juče potpisan ugovor koji osigurava proširenje tržišta za kartice Diners kluba.
Diners Club International, podružnica kompanije Discover Financial Services i dio Discover Global Network-a je potpisivanjem ugovora sa kompanijom 3C Payment (vodeći svjetski davalac usluga platnog prometa) proširila prijem kartica Diners kluba, Discover, PULSE i partnerskih mreža na tržištu Evrope i Bliskog istoka.
3C Payment radi sa trgovcima u ugostiteljstvu, restoranima za brzu uslugu i maloprodajnoj industriji. Ove trgovačke industrije su fokusirane na vlasnike kartica koji putuju širom Evrope i Bliskog istoka.
Discover Global Network već broji preko 44 miliona lokacija na kojima se može vršiti plaćanje kao i 2 miliona bankomata u 190 zemalja i teritorija, a uključuje Diners Club International, Discover, PULSE i partnerske mreže.
Discover Financial Services (NYSE: DFS) je kompanija za direktne bankarske i platne usluge sa jednim od najpoznatijih brendova u američkim finansijskim uslugama. Od svog osnivanja 1986. godine, kompanija je postala jedan od najvećih izdavatelja kartica u SAD-u. Diners Club International, koji čini dio DFS, globalna je platna mreža sa prihvatom u 190 zemalja i teritorija.