Druženje tima Sparkasse banke i mališana iz Zavoda Mjedenica

0
306
Druženje uposlenika Sparkasse banke i njihovih porodica sa djecom iz Zavoda Mjedenica

Nova prijateljstva i iskustva, smijeh te dobro raspoloženje obilježili su nedavno druženje uposlenika Sparkasse banke i njihovih porodica sa djecom iz Zavoda za specijalno obrazovanje i odgoj djece ‘Mjedenica’ u Sarajevu.
Cjelodnevno druženje je upriličeno u mirnom i relaksirajućem ambijentu Konjičkog kluba ‘Pegasos’ pored Sarajeva, gdje su mališani iz Zavoda Mjedenica, skupa s djecom uposlenika Banke, mogli uživati u terapijskomjahanju i igri.
“Jedan od najljepših načina da nekom uljepšate dan jeste da mu poklonite vrijeme i pažnju. Zahvalni smo i sretni što je Sparkasse banka to prepoznala i djeci Zavoda Mjedenica priredila još jedno lijepo druženje i priliku da osjete benefite terapijskog jahanja“, kazala je Mirsada Čakal, direktorica JU Zavoda za specijalno obrazovanje i odgoj djece Mjedenica.
U skladu sa sloganom ‘Sve dobre priče na Sparkasse liče’, Banka je tom prilikom uručila Priznanje za dobre priče Zavodu Mjedenica za dugogodišnje osiguranje najadekvatnije stručne multidisciplinarne podrške djeci sa teškoćama u razvoju i njihovim roditeljima te unapređenje njihovog položaja u društvu, i Konjičkom klubu Pegasos za dugogodišnji trud usmjeren ka kreiranju pozitivne, prospektivne atmosfere u kojoj se razvija sportski i rekreativni potencijal djece i omladine.

Druženje je upriličeno u relaksirajućem ambijentu Konjičkog kluba ‘Pegasos’

Pomenuto druženje je još jedna u nizu aktivnosti Banke čiji cilj je jačanje socijalne inkluzije djece s poteškoćama u razvoju te njihove integracije u društvo. U tom kontekstu Sparkasse banka već nekoliko godina sarađuje sa Zavodom Mjedenica kroz podršku različitim projektima, ali i otkupljivanjem predmeta koje izrađuju štićenici Zavoda kako bi se osjetili korisnim i produktivnim te kako bi mogli i sami finansiratineke od svojih radionica. U sve ove aktivnosti uključeni su i uposlenici Banke, kako bi na najbolji način promovirali ideju inkluzije te pružili primjer zajednici.