Edukacijsko-konsultativni sastanak privrednika HNK i predstavnika EPBiH

0
701
Privrednici HNK i predstavnici EPBiH razgovarali o tržišnom snabdijevanju električnom energijom

Udruženje poslodavaca Federacije BiH i JP Elektroprivreda BiH organizirali su danas u Jablanici edukacijsko-konsultativni sastanak predstavnika EPBiH sa poslodavcima sa područja Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK).
Cilj sastanka je predstaviti predstavnicima kompanijaosnovne informacije o tržišnom snabdijevanju električnom energijom i aktuelnim trendovima na tržištu, kao i razmotriti mogućnosti unapređenja poslovno-partnerskih odnosi između članica UPFBiH i Elektroprivrede BiH.
Dva takava sastanka već su održani u Zenici i Travniku, a nakon današnjeg sastanka u Jablanici, sastanci će se u narednom periodu održati i u Tuzli, Bihaću, Goraždu i Sarajevu.
Predstavnici kompanija, posredovanjem UPFBiH, od sada se direktno mogu obraćati Elektroprivredi BH sa upitima i dobiti odgovor u najbržem mogućem roku. Organiziranjem ovih edukacijsko-konsultativnih sastanaka kompanije su upoznate sa najnovijim trendovima i uvjetima na tržištu električne energije u BiH, te se na ovaj način želi potaknuti saradnju poslodavaca i EPBiH u pravcu zajedničkog djelovanja na rješavanju svih potencijalnih i postojećih problema koji se javljaju ili mogu javiti u snabdijevanju električnom energijom.
Elektroprivreda BiH na području Hercegovačko-neretvanskog kantona ima oko 40 hiljada kupaca od čega su krajem prošle godine njih 650 bili tržišni kupci, odnosno, oni koji su dobrovoljno izabrali snabdjevača. Oko 36 hiljada kupaca na području HNK su domaćinstva, a ostalo čine kompanije, privredna društva, institucije, obrti itd.