EMEA Finance: Ukupno 23 priznanja za Raiffeisen Bank International Grupaciju

Priznanje za 'Najbolju banku u Bosni i Hercegovini' Raiffeisen nastoji svojim aktivnostima opravdati i tokom pandemije

0
543
Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke BiH

Renomirani EMEA Finance magazin dodijelio je 23 priznanja za Raiffeisen Bank International Grupaciju, a Raiffeisen banci je dodijeljeno i priznanje za ‘Najbolju banku u Bosni i Hercegovini’.
“Iako se nalazimo u izazovnom periodu, raduje me što je trud koji smo prošle godine uložili da poslovanje s Bankom učinimo bržim i jednostavnijim rezultirao nagradom EMEA Finance magazina. Kako bismo se spremno suočili s digitalnim promjenama, pratili smo potrebe klijenata i nastojali im ponuditi usluge čije korištenje zahtijeva od njih ulaganje minimalnog napora pri poslovanju s Bankom. Pored uvođenja novih i kvalitetnijih usluga, radili smo i na proširenju naše poslovne mreže kao i na odgovornom poslovanju kako kada je riječ o društvenoj zajednici, tako i o našim uposlenicima“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke BiH.
Dobnigg je dodao da Banka i u novonastaloj situaciji uzrokovanoj pandemijom koronavirusa daje sve od sebe da svojim aktivnostima opravdaju dodijeljeno značajno priznanje za ‘Najbolju banku u BiH’.

Johann Strobl, generalni direktor Raiffeisen Bank International AG

Pored nagrade koju je dobila Raiffeisen banka u BiH, Raiffeisen Bank International AG (RBI) je proglašena za najbolju banku u Srednjoj i Istočnoj Evropi te Zajednici nezavisnih država, pet put uzastopno.
Također, i sve RBI mrežne banke su od EMEA Finance magazina dobile priznanje za najbolju banku, najbolju stranu banku ili najbolju investicijsku banku na svojim tržištima.
“Mnogo nam znače ove nagrade, a naračito imajući u vidu učestalost kojom ih dobivamo. One potvrđuju ispravnost naše strateške orjentacije kao i kvalitet proizvoda koje nudimo klijentima, a time i posvećenost i stručnost naših zaposlenika“, izjavio je Johann Strobl, generalni direktor RBI-a.
Urednička vizija EMEA Finance magazina podrazumijeva ‘nezavisni glas’ na najvišem nivou integriteta i novinarske etike, za finansijsku zajednicu, klijente i dobavljače diljem EMEA regiona. Magazin izlazi šest puta godišnje, a namijenjen je čitaocima na izvršnom nivou kao što su glavni izvršni direktori te finansijski i investicijski službenici.