Emina Husedžinović otvorila 41. Nivea BH Fashion Week Sarajevo

0
2218
Na Nivea BH Fashion Week Sarajevo predstavljene najnovije kreacije dizajnera iz BiH i regiona

U hotelu Hills Sarajevo sinoć je otvoren 41. Nivea BH Fashion Week. Prve večeri prisustvovao je veliki broj gostiju i ljubitelja mode, a svi su s nestrpljenjem čekali da vide najnovije kreacije dizajnera iz BiH i regiona.
Sedmicu mode zvanično je otvorila najuspješnija bh. modna kreatorica Emina Husedžinović koja je predstavila novu kolekciju iz dva dijela, a ovacije i gromoglasni aplauzi čuli su se poslije skoro svakog izlaska manekenki.
Kolekcija Secesija namijenjena je za mame i kćerke. Paleta boja je od bijele do svijetloružičaste, u pastelnim tonovima, izrađena u S silueti od svile i čipke, ukrašene bogatim voluminoznim kragnama. Druga kolekcija je Kosmos nadahnuta misijom i neograničenošću kosmosa, izrađena u tamnoj paleti od crne do tamno i svijetlo plave i ljubičaste. Modne detalje u metalu je uradio Omar Krasnić kujundžijskom tehnikom.
Inače, Emina ove godine obilježava 20 godina svoga rada.
Pored Eminine revije, posjetioci su imali priliku da vide i reviju dizajnerice Jasmine by Nerma, koja se poprvi put javnosti predstavila kolekcijom ‘Stay glamurous’. Sam naziv kolekcije je ono što je njoj bila inspiracija da je stvori, a to je glamurozna žena.
Za kraj ove divne večeri ostala je dizajnerica Nina Dulović iz Crne Gore, a koja se predstavila sa kolekcijom pod nazivom ‘Red Carpet’, namijenjena damama sa sofisticiranim ukusom. Prožimaju se note smjelosti, odvažnosti i prefinjenosti modern žene.
Svaka revija je bila jedinstvena, i kao cjelina činile su savršenu večer mode, kao što je i očekivano svaki put na Nivea BiH Fashion Week Sarajevo, u organizaciji Udruženja manekena i modnih kreatora BIH i izvršnoj produkciji modne agencije Abc models.