EPS LAŠTRO investirao 10 miliona KM u petu generaciju mašina za proizvodnju styropora

Kompanija EPS LAŠTRO svečano otvorila novi pogon za proizvodnju EPS-a na površini od 5.000 m2 u Kreševu

0
457
U izgradnju novih hala i instaliranje najsuvremenije opreme investirano je 10 miliona KM (Foto: Profitiraj.ba)

Najveći proizvođač ekspandiranog polistirena EPS (trgovački naziv za styropor) i lider tehnološkog razvoja i inovacija u fasadnom sistemu u Bosni i Hercegovini, EPS LAŠTRO svečano je otvorio novi pogon za proizvodnju EPS-a na površini od 5.000 m2 u Kreševu. Svečanosti je prisustvovalo više od 400 firmi iz BiH i regiona, kojima EPS LAŠTRO isporučuje styropor već dugi niz godina.

U izgradnju novih hala i instaliranje najsuvremenije opreme koja se može naći na svjetskom tržištu, investirano je 10 miliona KM, čime je EPS LAŠTRO dodatno učvrstio vodeću poziciju u Bosni i Hercegovini. Proširenjem proizvodnih kapaciteta EPS LAŠTRO doprinosi očuvanju okoliša.

“Razvojem društva i suvremene tehnologije, raste i spoznaja o energetskoj učinkovitosti odnosno potrebi za uštedom sve skuplje energije. Styropor se pokazao kao najbolji izolator gledajući odnos cijene i rezultata uštede. Do sada je EPS LAŠTRO proizveo preko 55 miliona m2 fasadnog EPS-a, a svojom ukupnom dosadašnjom proizvodnjom je doprinio uštedi oko 3,3 miliona tona lož ulja ili 13,2 miliona m3 ogrijevnog drveta“, istaknuo je Marinko Laštro, direktor i vlasnik kompanije EPS LAŠTRO.

Potreba stanovništva za smanjenjem troškova energije i očuvanja našeg okoliša doprinosi sve masovnijoj upotrebi EPS izolacije, a krajnji kupci su prepoznali kvalitet proizvoda kompanije EPS LAŠTRO i tradiciju dugu preko 25 godina.