EU4BR projekt: Milion KM za ubrzanu digitalizaciju u poljoprivrednoj proizvodnji

0
128
Novi poziv za dodjelu bespovratnih sredstava Evropske unije u BiH i SR Njemačke

Projekat EU4BusinessRecovery, kojeg finansiraju Evropska unija i SR Njemačka, objavio je Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava investicijama namijenjenih digitalnoj transformaciji preduzeća u sektoru poljoprivrede u Bosni i Hercegovini.
Kroz ovaj javni poziv, vrijedan 1 milion KM, EU i Njemačka podržat će unapređenje poslovanja subjekata u sektoru primarne poljoprivredne proizvodnje kroz optimizaciju poslovnih aktivnosti, investicijom u alate i tehnologije koji doprinose ubrzanoj digitalizaciji preduzeća.
Na javni poziv mogu se prijaviti obrti / samostalni preduzetnici, poljoprivredne zadruge, mikro, mala i srednja preduzeća koja se aktivno bave primarnom proizvodnjom voća i povrća, sadnog materijala, vinogradarstva i maslinarstva, proizvodnjom mesa, mlijeka i jaja, uzgojem žitarica, uzgojem gljiva, ljekovitog i začinskog bilja, pčelarstvom.
Sredstva podrške po jednoj prijavi mogu iznositi od 15.000 KM do 300.000 KM (bez PDV-a) i mogu se koristiti samo za financiranje prihvatljivih troškova. Prihvatljive investicije i troškovi se odnose na nabavku opreme, mašina, alata, komunikacijskih uređaja, hardvera i softvera za kontrolu, praćenje, upravljanje i nadzor proizvodnih procesa.
Projektni prijedlog sa potrebnom dokumentacijom potrebno je dostaviti isključivo putem online platforme javnipoziv.undp.ba do 16.06.2023. godine do 15 sati. Više informacija o javnom pozivu dostupno je putem web stranice eu4business.ba.
Projekat finansiraju Evropska unija i Savezna Republika Njemačka, a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini u partnerstvu sa Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH i Međunarodnom organizacijom rada (ILO).