Euro NCAP ocijenio Mazdu MX-30 e-Skyactiv R-EV s pet zvjezdica

0
305
MX-30 je bila prva Mazda koja je postigla ukupnu ocjenu od pet zvjezdica

Plug-in hibrid serije Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV dobio je maksimalnu ocjenu od pet zvjezdica od strane Euro NCAP-a. Izvrsni rezultati električne MX-30 e-Skyactiv EV testirane 2020. sada se službeno odnose i na njezin novi plug-in hibridni derivat.
Oba modela MX-30 postižu impresivne rezultate u sve četiri kategorije Euro NCAP testa: odrasli putnici – 91%, djeca – 87%, ranjivi sudionici u prometu (sigurnost pješaka) – 68% i sigurnosna pomoć – 73%.
Štaviše, postigli su maksimalan broj bodova u testovima bočnog sudara, kao i pune ocjene za performanse testa sudara za djecu od 6 i 10 godina u frontalnom i bočnom sudaru.
MX-30 je bila prva Mazda koja je postigla ukupnu ocjenu od pet zvjezdica prema strožim ocjenama za otpornost na sudar 2020 Euro NCAP s jačim naglaskom na zaštitu putnika, zaštitu nakon sudara i naprednu tehnologiju pomoći vozaču.
Ovi izvrsni rezultati proizlaze iz tri ključna faktora: Najnovija Skyactiv Vehicle arhitektura donosi vrlo čvrstu, a istovremeno laganu karoseriju sanduka vozila koja apsorbira udarce. Širok raspon naprednih i sigurnosnih tehnologija Activsense pomaže vozačima da prepoznaju potencijalne rizike i smanje vjerojatnost oštećenja ili ozljeda. Visoki standardi zaštite pješaka ublažavaju udar sudara s ranjivim sudionicima u prometu.
Mazdina nova serija plug-in hibrida nudi iste vrijednosti za kupce kao i potpuno električna Mazda MX-30, dok istovremeno nudi nove načine korištenja automobila kao električnog vozila na bateriju. S baterijom od 17,8 kWh, e-Skyactiv R-EV nudi 85 km čisto električnog dosega.
Koristeći Mazdinu jedinstvenu tehnologiju rotacijskog motora, potpuno novi benzinski motor s jednim rotorom od 830 cm³ djeluje kao generator koji omogućuje vožnje na veće udaljenosti bez zabrinutosti zbog dosega ili oko punjenja.
Rotacijski motor je smješten uz generator i motor velike snage u prostoru za motor. Kombinacija baterije od 17,8 kWh i spremnika goriva od 50 litara stvara jedinstveni serijski plug-in hibrid s fleksibilnim ukupnim dosegom do 680 km, dok WLTP emisija CO2 od samo 21 g/km osigurava vodeće ekološke rezultate u ovoj klasi.
Nakon svjetske premijere na sajmu automobila u Briselu u januaru, Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV krenut će u prodaju diljem Evrope tokom ove godine.