Euro Roal, LB.Profile i Euro Metali prezentirali novitete u gađevinarstvu

0
1624
Arhitektima su predstavljena i najsavremenija rješenja modernih PVC sistema

U cilju prezentacije najsavremenijih rješenja u građevinarstvu sa aspekta ekonomične gradnje i ušteda energije, u Sarajevu je organiziran poslovni susret Asocijacije arhitekata u BiH i kompanija Euro Roal, LB.Profile i Euro Metali. U okviru predavanja o temi ‘otvori u arhitekturi’ govorili su inženjeri iz Njemačke i Bosne i Hercegovine.
Svoja znanja i iskustva arhitektima su prenijeli Admir Đedović direktor Euro Roala, inženjer Friedhelm Vogel ispred njemačke kompanije LB.Profile Herbstein, te Arif Vlajčić mašinski inžinjer u firmi Euro Metali.
“Napravili smo prvi korak i uspostavili ovu B2B saradnju sa arhitektonskim kućama u našoj zemlji. Prezentirali smo najsavremenija rješenja modernih PVC sistema u čemu je naša njemačka firma LB.Profile sa 11 patenata jedan od lidera na tržištu, a o čemu je arhitektima iz prve ruke govorio inženjer Vogel. Takođe, pozornost arhitekata izazvala je prezentacija rješenja u oblasti AluFasada i HPL ploča (High Presaure Laminated Panels) namijenjenih za eksterijer. Prezentiran je i naš sistem PCD 82 XT, koji se jako puno koristi u građevinarstvu u Holadniji i Belgiji, koji nije poznat na balkanskom tržištu. Isto tako, najavljen je jedan novi sistem koji je u fazi investicije ALU KLIP na PVC prozore kao klizni sistem Hebe Schiebe. Kolega Vlajčić ispred Euro Metala održao je predavanje o tehnologiji proizvodnje crne i obojene metalurgije, obradi i proizvodnji čelika koji se koriste u građevinarstvu i proizvodnji otvora“, kazao je Admir Đedović, direktor kompanije Euro Roal te dodao da će saradnju sa Asocijacijom arhitekata nastaviti i u budućnosti.
Euro Roal je vodeći distributer aluminijskih, PVC LB. Profila, materijala od Inoxa, polikarbonata i pleksiglasa, sa zastupništvom za BiH Maco Okova za PVC stolariju.
Euro Roal sa svojim asortimanom osim Bosne I Hercegovine prisutan I na tržištima Srbije, Kosova, Crne Gore I Makedonije.