Wizz Air u širenje poslovanja u 2018. investira više od 2 milijarde dolara

U BiH će od 27. aprila početi da saobraća direktna linija Tuzla-Beč. Do sredine jula bit će uvedene četiri potpuno nove destinacije – Atina, Talin, Harkov i Beč, a počet će sa radom i nova zapadnoevropska poslovnica u glavnom gradu Austrije

0
1146
Wizz Air započinje najveći proces širenja poslovanja

Wizz Air, jedna od aviokompanija sa najbržom stopom rasta u Evropi i najveći niskotarifni avioprijevoznik u centralnoj i istočnoj Evropi, danas započinje najveći proces širenja poslovanja u svojoj historiji. U narednih 17 sedmica, ukupno 21 avion bit će raspoređen po evropskim aerodromima, što će omogućiti 700 dodatnih polazaka sedmično i 70 novih linija. Do sredine jula bit će uvedene četiri potpuno nove destinacije – Atina, Talin, Harkov i Beč, a počet će sa radom i nova zapadnoevropska poslovnica u glavnom gradu Austrije.
Širenje poslovanja kompanije Wizz Air u 2018. godini predstavlja investiciju vrijednu više od 2 milijarde dolara u 11 poslovnica u Velikoj Britaniji, Austriji, Poljskoj, Ukrajini, Mađarskoj, Rumuniji i Gruziji. U našoj zemlji će od 27. aprila početi da saobraća direktna linija Tuzla-Beč.
Ovaj veliki poduhvat Wizz Air obilježava danas zajedno sa svojim putnicima putem akcije ’Dan rasprodaje sjedišta’ i nudi popust od 20 posto* na sve letove zakazane do 31. maja, za rezervacije izvršene danas (13. marta) do ponoći. Putnici kompanije Wizz Air koji žele posjetiti mjesta širom Evrope i van nje sada mogu obezbijediti najjeftinije karte na web stranici wizzair.com.
Pored toga, Wizz Air putnici su pozvani da zajedno sa članovima posade proslave ovaj impresivni rast, kao i putem društvenih mreža, prateći #WIZZaroundEurope. Putnici koji će prvi put putovati jednim od 21 novog aviona, imat će priliku osvojiti WIZZ vaučer od 1.000 eura. Oni koji žele saznati sve o letovima kompanije Wizz Air širom Evrope i ovom značajnom trenutku u historiji kompanije mogu očekivati još mnogo zabavnih iznenađenja na Facebook stranici aviokompanije.
Proces proširenja Wizz Air počinje ove nedjelje u Budimpešti uvođenjem još jednog novog aviona tipa Airbus A320, jedanaestog po redu u glavnom gradu Mađarske, što se poklapa sa pokretanjem nove linije do grada Stavanger u Norveškoj.
Od marta do jula 2018. godine, timu kompanije Wizz Air pridružit će se 700 profesionalaca više od 15 nacionalnosti koji će doprinijeti rastućem uspjehu kompanije.
“Danas započinjemo najveću fazu proširenja u historiji kompanije WIZZ. Wizz Air ostaje posvećen svojoj misiji ponude pristupačnih putovanja avionom za više putnika nego ikada ranije kroz ponudu najjeftinijih karata zahvaljujući svom poslovnom modelu ULCC. Sve više putnika bira Wizz Air svake godine i uživa u povezanosti široke mreže linija kompanije koja obuhvata preko 600 linija do 145 destinacija u 44 zemlje. Novih 70 linija koje se uvode u narednih 17 sedmica će otvoriti nove mogućnosti putovanja za sve putnike, što će zauzvrat podstaći poslovne veze i ekonomiju zajednica u kojima poslujemo“, izjavio je Owain Jones, generalni direktor Wizz Aira.
_____________
*Popust od 20 posto se odnosi na avio-karte uključujući takse i obavezne troškove, bez administrativne takse. Promocija važi 13. marta od ponoći do 23,59 h po centralnoevropskom vremenu. Period putovanja je ograničen i sva putovanja moraju biti završena do 31. maja 2018. godine. Cijena važi samo za rezervacije izvršene na web stranici wizzair.com ili mobilnoj aplikaciji WIZZ.