FBiH: Poljoprivrednicima 7 miliona KM za proizvodnju iz četvrtog kvartala 2023.

0
69
Počele isplate poljoprivrednicima za proizvodnju iz četvrtog kvartala 2023.

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva saopćilo je da je u toku obrada zahtjeva pristiglih iz kantonalnih ministarstava za proizvodnje iz četvrtog kvartala prošle godine. Pojašnjeno je da Ministarstvo kontinuirano vrši obradu zahtjeva, te ih po završetku potrebnih procedura putem trezorske aplikacije dostavlja Federalnom ministarstvu finansija radi isplata krajnjim korisnicima.
“Prošle sedmice Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva dostavilo je naloge za isplatu sredstava krajnjim korisnicima u iznosu od 5,8 miliona KM, te ih je Federalno ministarstvo finansija uplatilo krajnjim korisnicima. Do kraja ove sedmice očekujemo da će dodatno biti uplaćeno 1,2 miliona KM što znači da bi poljoprivredni proizvođači na svojim računima trebali imati sedam miliona KM uplaćenih novčanih podrški za prijavljene proizvodnje iz četvrtog kvartala prošle godine”, rekao je federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić.
Službenici rade na unosu podataka u trezorsku aplikaciju s ciljem što brže isplate novčanih sredstava poljoprivrednim proizvođačima za proizvodnje iz 4 kvartala, u kojima dominira proizvodnja mlijeka, saopćeno je iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.