FCL donira 100.000 KM za obnovu platoa ispred Doma kulture Lukavac

0
1074
Plato Doma kulture Lukavac prije reksonstrukcije

Fabrika cementa Lukavac (FCL) potpisala je danas protokol sa JU Centar za kulturu Lukavac i Općinom Lukavac o doniranju sredstavau vrijednosti od 100.000 KM za obnovu platoa ispred Doma kulture Lukavac.
Ovom donacijom će uslijediti sprovedba već usvojenog općinskog projekta pod nazivom ‘Prikupljanje oborinskih voda i rekonstrukcija platoa’, a radi se o površini od skoro 2000 m².
Tokom svečanog potpisivanja protokola Stjepan Kumrić, generalni direktor Fabrike cementa Lukavac, kazao je da je izuzetno zadovoljstvo i čast biti u prilici da se zajedničkim snagama da doprinos gradu u kojem ova društveno odgovorna kompanija već godinama uspješno posluje.
Načelnik Općine Lukavac, Edin Delić, je rekao da je projekat rekonstrukcije platoa od velike vrijednosti za grad i njegove stanovnike i da je Lukavac Cement vrlo pozitivan primjer i za druge kompanije kako se može doprinijeti razvoju i unapređenju lokalne zajednice u kojoj se posluje.
Za JU Centar za kulturu Lukavac protokol je potpisao njen direktor Ermin Prijić i istakao da ovo nije prvi put da Lukavac Cement sarađuje i pomaže u mnogim lukavačkim projektima i da je donacija za rekonstrukciju platoa samo još jedan pokazatelj njihove riješenosti da odgovorno djeluju, te izrazio svoju zahvalnost što će građani Lukavca dobiti adekvatan prostor ispred Doma kulture.
Plato će biti popločan betonskim opločnicima iz proizvodnje Lukavac Cementa. Dom kulture Lukavac je veoma važan objekat za Lukavčane, jer je to mjesto susreta i dešavanja raznih kulturnih manifestacija od pozorišnih predstava, sajmova, izložbi do koncerata.