FCL donirao devet laptopa za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli

0
257
Uručena donacija devet laptopa Domu za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli

Fabrika cementa Lukavac jučer je uručila devet laptopa Domu za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli. Ova donacija je podrška projektu ‘Moj web – moja budućnost’ koji je pokrenulo udruženje građana ‘Venus Amica’ iz Tuzle u saradnji sa JU Dom za djecu bez roditeljskog staranja i JU Centar za socijalni rad Tuzla.
“Djeci je neophodna naša pomoć i dužnost nam je svima da se pobrinemo za ovu najosjetljiviju kategoriju naše zajednice. Cilj samog projekta je edukacija i stvaranje boljih šansi za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja. Naša donacija je mala pomoć za njihovu svjetliju budućnost, jer nakon završetka srednjeg obrazovanja napuštaju dom i moraju se brinuti sami o sebi. Tokom tromjesečne edukacije ‘Osnove web dizajna’ steći će neophodna znanja i certifikat u ovoj oblasti. To bi im trebalo omogućiti lakše pronalaženje posla i finansijsku neovisnost“, kazao je Nihad Begić, direktor marketinga i prodaje Lukavac Cementa.
Donirani laptopi ostaju u trajnom vlasništvu polaznika edukacije. Fabrika cementa Lukavac će se i nadalje zalagati za kvalitetno obrazovanje djece i mladih kako bi dobili jedanke šanse za bolju budućnost.