Konjic: Finansiranje poljoprivrede po stopi od nula posto u BBI banci

0
331
Javni poziv za obrtnike i privredna društva Općine Konjic

Na osnovu Ugovora o poslovnoj saradnji Općine Konjic i Bosna Bank International (BBI) d.d. Sarajevo potpisanog 15. juna objavljen je Javni poziv za subvencionirana finansiranja za obrtnike i privredna društva koji se bave poljoprivrednom djelatnošću na području Općine Konjic. Tekst Javnog poziva dostupan je ovdje.
Riječ je o Ugovoru koji će obrtnicima i privrednima društvima koji se bave poljoprivrednom proizvodnjom, a imaju sjedište na području Općine Konjic, omogućiti da apliciraju u BBI banci za subvencionirana finansijska sredstva po stopi od nula posto. Maksimalan iznos odobrenih finansiranja za jedno privredno društvo iznosi 500.000 KM, a za obrtnike do 100.000 KM. Rok za otplatu je do 48 mjeseci, uz mogućnost grace perioda do šest mjeseci.
Zahtjevi za finansiranja sa potrebnom dokumentacijom podnose se u zatvorenim kovertama sa naznakom ‘Zahtjev za finansiranje iz linije Općine Konjic’ lično u podružnici BBI banke u Konjicu na adresi ul. Maršala Tita br. 35, 88.400 Konjic ili putem elektronske pošte: konjic@bbi.ba
Rok za podnošenje zahtjeva za finansiranje prema uslovima Javnog poziva počinje teći od dana objavljivanja u sredstvima javnog informisanja i traje do utroška sredstava ili najdalje do 31.12.2022. godine.
Dodatne informacije vezane za Javni poziv se mogu dobiti putem: e-maila: info@bbi.ba ili besplatne info linije: 080 020 020.