FlixBus nastavlja sa širenjem mreže u BiH i CEE regiji

Za najbrže FlixBus lansira ograničen broj karata za 9 KM od 16.11. do 17.11. za sva putovanja iz BiH prema Sloveniji i Njemačkoj u periodu od 20.11. do 20.12.2017.

0
1158
FlixBus jača mrežu linija u BiH uz podršku lokalnih partnera Biss toursa i Centotransa

FlixBus, evropski lider u prijevozu putnika nakon ulaska na tržište BiH u junu ove godine jača svoju poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine.
“Drago nam je da su putnici BiH posljednjih nekoliko mjeseci prepoznali prednosti putovanja FlixBusom što nam je dalo dodatni vjetar u leđa da se više fokusiramo na jačanje tržišta u BiH te radimo intenzivno na daljnjem povezivanju s drugim državama”, izjavio je Boris Blažević, izvršni direktor FlixBusa za CEE regiju na današnjoj pres-konferenciji u Sarajevu.
Od pokretanja prve linije u junu ove godine kojom je Sarajevo postalo prva ishodišna tačka FlixBusa u BiH uz postojeće destinacije – Sarajevo, Kakanj, Zenica, Žepče, Maglaj, Doboj, Derventa i Brod – umrežene su još dvije, Visoko i Kiseljak. Putnicima iz BiH omogućena su direktna putovanja prema Sloveniji te prema 23 destinacije u Njemačkoj. Svakodnevnim autobusnim linijama kroz glavna velika čvorišta FlixBusa poput Ljubljane, Münchena, Frankfurta ili Stuttgarta, uz jedno presjedanje moguće je i putovanje prema više od 1.200 destinacija u 26 evropskih zemalja. Osim novih mogućnosti putovanja iz BiH, otvorena su i vrata prema BiH u vidu razvoja regionalnog turizma te mogućnosti otkrivanje BiH kao važne turističke destinacije za novih potencijalnih 30 miliona FlixBus putnika godišnje.
FlixBus nastavlja sa širenjem mreže Bosnom i Hercegovinom ali i ostatkom CEE regije.
“Ovakav razvoj nam je omogućen zahvaljujući našim partnerima Biss toursu i Centotransu koji su prepoznali budućnost u našoj zajedničkoj suradnji. Cilj nam je umrežavanje što više destinacija u BiH s novim destinacijama prvenstveno u susjednim zemljama, a zatim i u Evropi nudeći prepoznatljivu visok nivo kvalitete putovanja po pristupačnim cijenama. Uskoro će nam se pridružiti i novi partneri kako bi nastavili u smjeru širenja”, istakao je Blažević.
U CEE regiji koja uz BiH čine Hrvatska, Slovenija i Srbija do sada je putovalo više od 800.000 putnika koji su upoznali sve benefite koje pruža FlixBus zelena mreža koju čini 200.000 dnevnih veza kroz 1200 destinacija u 26 evropskih zemalja.
“Svi zeleni autobusi potpuno su opremljeni prema FlixBus standardima te putnicima pružaju jednaku uslugu kao putnicima FlixBusa u Parizu, Milanu, Berlinu, Zagrebu ili Sarajevu”, kazala je Petra Milanović, voditeljica odnosa s javnošću FlixBusa za CEE regiju.
Sve veze i frekventnost linija iz i prema Bosni i Hercegovini može se provjeriti na www.flixbus.hr