EZ Group je 30 godina kreator uspješne ekonomije BiH

0
942
Kompanija EZ iz Busovače obilježava 30. godišnjicu svog uspješnog poslovanja

Prije 30 godina u Busovači je nastala mala porodična kompanija EZ Group koja je nakon upošljavanja prvih radnika započela proizvodnju njihovog vlastitog proizvoda Tisal. Te davne 1989. godine osnivači ove kompanije nisu ni slutili da će postati jedna od najvećih bosanskohercegovačkih kompanija i da će njihovi brendovi biti nadaleko poznati.
Kompanija EZ Group danas je na tržištu prisutna u tri proizvodna programa: program kućne hemije (Tisal, Glanz, Lilla, Citral), program kozmetike (Ella i Daily) i program proizvodnje plastične ambalaže. Navedeni proizvodi napravljeni su po najsavremenijim svjetskim standardima, uz odabir vrhunskih sirovina koje prolazesve neophodne interne i eksterne kontrole, u cilju da se potrošačima na tržište lansira proizvod koji odgovara evropskim standardima, uz najbolji omjer cijene i kvalitete.
“U dosadašnjem radu, kao i u periodu ispred nas, nastojat ćemo da opravdamo povjerenje naših potrošača ulaganjem u proizvodne procese, razvojem novih proizvoda i praćenjem svjetskih trendova kreirajući najkvalitetnije proizvode, po pristupačnim cijenama“, izjavio je Mahir Mujić, generalni direktor EZ Group.
Kompanija EZ jedna je od vodećih bh. izvoznika, a svoje proizvode plasiraju na tržišta Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Gane, Švicarske, Saudijske Arabije. Kada je u pitanju izvoz, on čini 20 posto ukupnog prometa ove kompanije. Trenutno je u EZ Group zaposleno 130 uposlenika.
“Kompanija EZ u asortimanu posjeduje 620 proizvoda. Za svoj tridesetogodišnji rad zajedno sa svojim uposlenicima i proizvodima osvojili smo izuzetne nagrade na lokalnim, ali i inostranim tržištima, kao što je Qudal za kvalitet. Posjedujemo ISO i HACCP certifikate. Također, pokrenuli smo i zajedničku akciju sa Udruženjem ‘Srce za djecu’ oboljelu od raka gdje zajedničkim snagama radimo na projektu ‘Moja kosa tvoja kosa’, te ćemo dio sredstava od ukupne prodaje Ella šampona dodijeliti za ovaj projekat“, izjavila je Lejla Šuman, Product&Marketing Manager u EZ Group.
Kompanija EZ Group izuzetno ponosna na vlasititi proizvodni pogon za proizvodnju plastične ambalaže, tako da Tisal, Glanz, Lilla i Ella kao i drugi proizvodi ove kompanije od razvoja, sirovine, ambalaže, kao i sam proizvod, apsolutno nose etiketu 100 posto proizvedeno u BiH.