FlyBosnia povezala Sarajevo sa Kuvajtom

0
1196
FlyBosnia će ovog ljeta sa dva aviona Airbus A319 održavati letove od Sarajeva do Rijada, Džede, Kuvajta i Bahreina

FlyBosnia je juče prvi put obavila komercijalni let između Sarajeva i Kuvajta, a dolazak ove bh. aviokompanija svečno je pozdravljena u Zalivu.
Riječ je o prvom direktnom letu kompanije FlyBosnia na ovoj relaciji, a tokom maja planirani su i promotivni letovi do ove zalivske zemlje.
Drugi takav let zakazan je za 7. maj, dok je od 4. juna planirano uvođenje redovnih letova između Sarajeva i Kuvajta. Letovi će se obavljati tri puta sedmično (utorkom, četvrtkom i subotom), a ranije je najavljivano da će minimalna cijena povratne karte iznositi oko 560 eura.
“Naš pristup u FlyBosni je povezati Bosnu i Hercegovinu s neprestanim letovima na odabranim rutama u Evropi i na Bliskom istoku gdje postoji dovoljna potražnja. Destinacije u našoj prvoj fazi proširenja bit će Riad, Jeddah, Kuvajt, Bahrein, Bejrut i Aman na Bliskom istoku, kao i London, Frankfurt, Rim i Dablin u Evropi. Nastavićemo da širimo našu mrežu kako naša flota raste”, rekao je generalni direktor FlyBosnia Chris Gabriel, prenosi portal Ex-Yu Aviation.

Veliki interes putnika za leteove na relaciji Kuvajt-Sarajevo

Očekuje se da će aviokompanija FlyBosnia u narednih nekoliko dana preuzeti drugi avion Airbus A319.