FMRSP: Objavljen Javni poziv za raspodjelu budžetskih prihoda iz naknada za priređivanje igara na sreću

0
91
Ponovljeni Javni poziv za 2023. godinu fleksibilniji je u odnosu na prethodne

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike objavilo je danas ponovljeni Javni poziv za raspodjelu prihoda ostvarenih u Budžetu FBiH po osnovu naknada za priređivanje igara na sreću.
Kako je saopćeno iz ovog ministarstva, ponovljeni Javni poziv za 2023. godinu fleksibilniji je u odnosu na prethodne, te podrazumijeva izmjene Pravilnika kojim se uređuje raspodjela sredstava iz prihoda lutrije, a vezane su uz ocjenu tehničke ispravnosti dokumentacije, odnosno na mogućnost pojašnjenja i otklanjanja eventualnih formalnih propusta.
“Relaksirali smo ovaj uvjet u Pravilniku kako dobri i projekti značajni za zajednicu ne bi bili eliminisani zbog propusta koji ni na koji način nisu pokazatelj kvaliteta projekta, kao što je nedostatak potpisa ili pečata, izostavljanje određenog podatka i tome slično. Na ovaj način smanjit ćemo broj odbijenih aplikacija po osnovu tehničkih neispravnosti”, pojasnio je federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić.
Dodao je i da je rok važenja Izvoda iz registra nadležnog Ministarstva pravde produžen sa tri na šest mjeseci kako bi svi oni koji su aplicirali prvi put istu dokumentaciju mogli iskoristiti i za ponovoljeni poziv, te će Ministarsto na zahtjev svih aplikanata izvršiti povrat dokumentacije, kako bi aplikante poštedjeli nepotrebnih troškova.
Sve neophodne informacije vezane za prijavu na javni poziv, kao i tekst javnog poziva dostupni su na linku: https://fmrsp.gov.ba/ponovni-javni-konkurs-za-finansiranje-projekata-i-programa-iz-sredstava-dijela-prihoda-ostvarenih-u-budzetu-fbih-po-osnovu-naknada-za-priredjivanje-igara-na-srecu-za-2023-godinu/, saopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.